Marokkaans-Nederlandse workshop over circulaire landbouw

Op 12 januari opende de Marokkaanse minister van Landbouw, Mohamed Sadiki, samen met de Nederlandse Ambassadeur, Jeroen Roodenburg, de Internationale Workshop over Circulaire Landbouw in Meknes. Tijdens dit tweedaagse evenement georganiseerd door de Ecole Nationale d’Agriculture in samenwerking met het Landbouwbureau in Rabat, werd besproken op welke wijze Marokkaanse boeren en telers zich kunnen inzetten voor duurzame land- en tuinbouw, zo deelt de Landbouwbureau Rabat op Agroberichten Buitenland. 

Het publiek bestond uit lokale landbouwbedrijven en coöperaties, onderzoeksinstellingen en overheid. Wageningen University & Research leverde een virtuele inbreng vanuit de Farm of the Future in Lelystad, over experimenten en ervaringen met vernieuwende duurzame landbouwmethodes. Stichting Milieukeur gaf uitleg over hun programma voor duurzame landbouw en voedselproductie On the way to Planet Proof.

In het gesprek van de Nederlandse Ambassadeur met minister Sadiki, gaf deze laatste aan veel belang te hechten aan de samenwerking met Nederland op het gebied van duurzame landbouwtechnologie, omdat dit goed inspeelt op de prioriteiten van het Marokkaanse landbouwbeleidsplan Generation Green 2020-2030. Dit plan beoogt watergebruik te verbeteren, productie efficiënter en duurzamer te maken en aandacht te geven aan de ontwikkeling van jonge boeren en aan digitalisering in de landbouw. Hij wil graag de samenwerking op het gebied van glastuinbouw, duurzame melkveehouderij en de verwerking van landbouwproducten verder stimuleren, zowel met kennisinstellingen als met het bedrijfsleven.

Bron: Agroberichten Buitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven