Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Politiek gewezen op belang goed gevulde middelenkast voor teler

Gistermiddag vond een rondetafelgesprek in Den Haag plaats over gewasbeschermingsmiddelen. Allerlei partijen uit de sector kwamen daarin aan het woord. De commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Tweede Kamer wilde geïnformeerd worden over de noodzaak van gewasbeschermingsmiddelen. Kort door de bocht wil de politiek namelijk vooral minder, terwijl onder meer telers erop wijzen op de gevaren van een te snel inkrimpende middelenkast.


Luis in paprika. Gewasbeschermingsmiddelen, zowel chemisch als biologische, worden gebruikt voor bestrijding 

Nederland wil toewerken naar zogeheten geïntegreerde gewasbescherming. Hierbij wordt zo veel mogelijk ingezet op preventieve maatregelen en biologische middelen, en zo min mogelijk op het gebruik van chemische middelen. In 2030 wil Nederland toonaangevend zijn op het gebied van duurzame gewasbescherming. Om dit te bereiken is een programma met doelen verschenen.

Wie er gistermiddag allemaal mochten spreken, is hier terug te zien. Een van de sprekers was Joris Baecke van LTO Nederland. Hij verklapte voorafgaand aan de bijeenkomst al wat zijn betoog zou inhouden. Precies het belang van de goed gevulde middelenkast stipte hij aan. Lees hier het position paper van LTO Nederland.