Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Een ambulance bellen voor beschimmelde tomaten

"Mijn buurvrouw kwam hier en ze gaf me een boterham, kaas en tomaat. Maar goed, ik voel me nu behoorlijk ziek. Ik heb naar de tomaten gekeken en er zit meeldauw op."

Dit is de transcriptie van een telefoontje naar de Welsh Ambulance Service, alarmnummer 999. De telefoniste antwoordde "OK, is dat waarom u een ambulance nodig heeft?"

De Welsh Ambulance Service noemde het een van de meest ongepaste oproepen naar 999 in het afgelopen jaar. Andere voorbeelden waren iemand die nat was geworden in het gips, iemand met een oorbel in zijn oor die om een "lift" naar de spoedgevallendienst vroeg en iemand die 999 belde voor een snijwond.

Gezien de ongekende vraag herinnert de ambulancedienst de mensen eraan alleen 999 te bellen in een ernstig of levensbedreigend noodgeval. Chief Executive Jason Killens zei: "Onze ambulancedienst is er om mensen te helpen die ernstig ziek of gewond zijn, of wanneer er een onmiddellijk gevaar voor hun leven is. "Niet-essentiƫle oproepen vertegenwoordigen bijna een kwart van ons totaal aantal 999-oproepen, en de tijd die hieraan wordt besteed kan tijd zijn die wordt besteed aan het helpen van iemand in een situatie van leven of dood.

Lees de volledige lijst met voorbeelden hier.

Publicatiedatum: