Een ambulance bellen voor beschimmelde tomaten

"Mijn buurvrouw kwam hier en ze gaf me een boterham, kaas en tomaat. Maar goed, ik voel me nu behoorlijk ziek. Ik heb naar de tomaten gekeken en er zit meeldauw op."

Dit is de transcriptie van een telefoontje naar de Welsh Ambulance Service, alarmnummer 999. De telefoniste antwoordde "OK, is dat waarom u een ambulance nodig heeft?"

De Welsh Ambulance Service noemde het een van de meest ongepaste oproepen naar 999 in het afgelopen jaar. Andere voorbeelden waren iemand die nat was geworden in het gips, iemand met een oorbel in zijn oor die om een "lift" naar de spoedgevallendienst vroeg en iemand die 999 belde voor een snijwond.

Gezien de ongekende vraag herinnert de ambulancedienst de mensen eraan alleen 999 te bellen in een ernstig of levensbedreigend noodgeval. Chief Executive Jason Killens zei: "Onze ambulancedienst is er om mensen te helpen die ernstig ziek of gewond zijn, of wanneer er een onmiddellijk gevaar voor hun leven is. "Niet-essentiƫle oproepen vertegenwoordigen bijna een kwart van ons totaal aantal 999-oproepen, en de tijd die hieraan wordt besteed kan tijd zijn die wordt besteed aan het helpen van iemand in een situatie van leven of dood.

Lees de volledige lijst met voorbeelden hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven