Kamervragen over uitblijven glasvezel in buitengebied Westland

Op steeds meer plaatsen krijgen mensen toegang tot sneller internet door aanleg van glasvezelnetwerken. Buitengebieden, waaronder in Westland, blijven hierbij achter. Tot onvrede bij onder meer glastuinders, die hierdoor belemmerd zijn in hun bedrijfsvoering, maar ook nu steeds meer mensen thuiswerken een toenemend probleem.

Op uitnodiging van fractieleden Pieter Immerzeel en Petra Scheffers van CDA Westland bracht Kamerlid Inge van Dijk van het CDA in november een bezoek aan de regio. Om vervolgens vlak voor kerst Kamervragen te stellen over de weigering van Delta Fiber, verantwoordelijk voor de aanleg van glasvezel in Westland, om ook kabels in het buitengebied aan te leggen. De vragen gaan onder andere over het belang van betrouwbare internetverbindingen in de buitengebieden en over eventueel overheidsingrijpen als de marktpartijen, bij aanleg van glasvezel, buitengebieden overslaan.

Hierbij wordt ook een mogelijke financiering vanuit het een (Europees) fonds aangegeven. Bij al deze vragen werd het Westland meerdere keren als voorbeeld genoemd. 

Op de Kamervragen is nog niet gereageerd. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven