Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wederom weerstand tegen glastuinbouwplan investeerder in Duitsland

In het Duitse Fürth, onder de rook van de grote Zuidoost Duitse stad Neurenberg, wil een investeerder een groot XL-glastuinbouwproject realiseren om er vruchtgroenten te telen. De plannen stuitten echter (opnieuw) op weerstand, zoals ook twee jaar terug al eens soortgelijke plannen op afkeuring vanuit de lokale politiek en omwonenden konden rekenen. Dat schrijft Nordbayern.de. 

Het zou gaan om een doorstart van de afgewezen plannen uit 2020, met deze keer een andere investeerder aan boord. De burgemeester, die de bouwlocatie maandag bezocht, wil niet zeggen waar de partij met plannen vandaan komt. Wel zegt hij dat het 'geen boer' uit de Duitse plaats zelf is. De burgemeester vreest dat als de 'megakas' er komt, de regio verandert in 'een soort Spanje', waar in het zuiden veel kassen te vinden zijn. 

De bouwaanvraag wordt in de eerstvolgende vergadering van de gemeentelijke bouwcommissie behandeld. 

Het is niet voor het eerst dat een glastuinbouwproject in Duitsland op lokale weerstand kan rekenen. Ook Nederlandse ondernemers die hun blik op Duitsland richtten kregen ermee te maken. Zij keken de afgelopen jaren al meermaals naar telen in Duitsland, om op die manier 'lokaal' product aan te kunnen bieden, dat in Duitsland beter betaald wordt dan importproduct. Florian Wolz van Franken Gemüse, actief in de regio, sprak hier in 2019 al eens met ons over. 

Bron: Nordbayern.de