Esther Zijl nieuwe directeur Ontwikkelingsbedrijf NHN

Esther Zijl is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd als nieuwe directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN).

Zij volgt per 21 maart 2022 Thijs Pennink op, omdat hij per 1 januari met pensioen gaat. In de tussenliggende periode neemt Gerrit Valk, oud-commissaris van NHN, tijdelijk de functie van directeur waar.

Esther Zijl is sinds 10 jaar directeur-bestuurder van Stichting Forte Kinderopvang. Naast deze functie vervulde Zijl ook andere rollen, zoals lid van de Raad van Toezicht bij het ROC Kop NH. Van huis uit is Esther Zijl bestuurskundige. Ze heeft ervaring in zowel de gemeentepolitiek als de landelijke politiek, bij ministeries.

Over haar keuze voor Ontwikkelingsbedrijf NHN zegt Zijl: “Ik wil graag bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Noord-Holland Noord, het is een sterke regio met enorme potentie. Organisaties en bedrijven maken de regio aantrekkelijk om te wonen, werken en leren en dragen dus bij aan welzijn voor iedereen. Ontwikkelingsbedrijf NHN is bij uitstek een organisatie die daar vol op inzet. Ik zie er erg naar uit om de ambities van het Ontwikkelingsbedrijf verder te ontwikkelen en in te zetten op ondernemerschap en innovatie."

Bron: Provincie Noord-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven