Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardbeienteler zet energiestappen

Aardbeienteler Royal Berry is volop in ontwikkeling. Eind vorig jaar werden de nodige stappen gezet. Over een plan voor de bouw van huisvesting voor 350 medewerkers én de uitbreiding van het areaal met 12 hectare publiceerden wij eind vorig jaar al, maar ook op energiegebied zijn afgelopen maand stappen gezet.

Zo is de teler aangesloten op het warmtenet van glastuinbouwgebied NEXTgarden. Begin december vond de warmtetransitie plaats. Met de aansluiting op het netwerk en de eigen zonnepanelen is de teler op de verschillende locaties hard op weg om de doelstelling 100% energieneutraal te telen waar te maken.

Ook is er LED-belichting geplaatst in een van de aardbeienkassen. Het gaat om een project, in samenwerking met Stolze en Signify, op 6 hectare bij de locatie Clivia. Begin december werden de eerste belichte aardbeien geoogst. 


LED-belichting op locatie Clivia

Ook de kas die de teler dit jaar gaat bouwen, op locatie Geranium, zal gedeeltelijk van LED-belichting worden voorzien. De kas is naar verwachting in augustus klaar voor het planten van aardbeienplanten. 

Voor meer informatie:
Royal Berry
info@royalberry.eu
www.royalberry.eu