Berrie de Mik nieuwe directeur GreenlinQ

GreenlinQdata ondersteunt ondernemers in de land- en tuinbouw bij de rapportage van informatie rondom hun teelt. Daarnaast zorgt GreenlinQdata voor de uitwisseling van die data naar telers-verenigingen en handelshuizen. De koers van GreenlinQdata voor komend jaar wordt om nog meer telers met meer relevante partijen hun data geautoriseerd te kunnen laten delen, zodat ze toegevoegde waarde bieden. Milieucertificering en carbon footprint berekenen worden de belangrijke thema’s voor 2022.

GreenlinQdata heeft afgelopen jaar het data-uitwisselingsplatform GQ Insight ontwikkeld en gelanceerd, waarmee telers de geregistreerde teeltdata geautoriseerd met ketenpartners kunnen delen. Ook telers die gebruik maken van andere teeltregistratiesoftware, kunnen data delen via dit platform. Het grote voordeel voor de data-afnemers is dat ze via één bron toegang hebben tot data van veel telers, zodat niet ieder teeltregistratiepakket afzonderlijk ontsloten hoeft te worden.

“We merken dat het gebruik van GQ Insight toeneemt en dat de keten hier steeds meer om gaat vragen. Komend jaar gaan we hier dan ook vol op inzetten,” vertelt Berrie de Mik. Hij heeft per 1 december 2021 Gerard Flinterman opgevolgd op als directeur van GreenlinQdata.

Naast het delen van teeltdata met handelshuizen en telersverenigingen, zien we ook kansen voor telers om hun data met andere partijen te delen. Duurzaamheid en duurzaam produceren worden komende jaren cruciaal. GreenlinQdata is afgelopen jaar de samenwerking met GlobalG.A.P. aangegaan om milieucertificering mogelijk te maken voor de sierteeltsector. Komend jaar willen we dat verder uitbreiden met meerdere milieucertificaten en ook in de AGF sector uitrollen.

Kijk voor meer informatie:
www.greenlinqdata.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven