Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tara en Ismail Mrhari, Paris Herbes:

"Pakstation in Rungis uitkomst voor verschillende eisen van klanten"

Een van de bedrijven die in Frankrijk in de periode 2016-2019 het beste groeitraject heeft doorlopen, met een gemiddelde stijging van 85% per jaar, is Paris Herbes. Paris Herbes is een groothandel gespecialiseerd in aromatische kruiden op de MIN markt in Rungis en heeft zich van andere bedrijven weten te onderscheiden dankzij de partnerschappen die het is aangegaan en de ontwikkeling van een importcentrum in samenwerking met Polen, Marokko en Spanje.

Paris Herbes biedt tal van producten, van avocado's tot appelen, granaatappels en sla, maar vooral ook een aantal vlaggenschip-producten als aromatische kruiden als munt, koriander en platte peterselie, producten die steeds populairder worden onder chefs.

© Paris Herbes

Dankzij een samenwerking met een aantal lokale Franse telers, die verantwoordelijk zijn voor het telen van enkele van de exclusieve producten, kan Paris Herbes zich in de zomer op Franse producten concentreren. Na de zomer richt het bedrijf zich op Spaanse en Marokkaanse producten. “De moeilijker verwerkbare producten als basilicum, bieslook of marjolein, importeren we ook uit Israël, Kenia of Tanzania”, legt Tara Mrhari uit.

© Paris Herbes

Weerrisico's en hogere kosten
“De weersomstandigheden waren dit jaar heel erg slecht. Zoiets hebben we nog nooit eerder meegemaakt! Die erg slechte omstandigheden leidden tot diverse vormen van schade aan verschillende producten. Daarom hebben we ervoor gekozen om de risico's te spreiden en wat betreft de herkomst van onze producten te diversifiëren, zodat we jaarrond producten kunnen aanbieden.”

Paris Herbes heeft verder te maken met stijgende energie- en grondstofprijzen, maar het bedrijf heeft ervoor gekozen om voorlopig geen van die kosten door te berekenen in de prijzen aan klanten. “De prijs van hout, die van karton of een andere grondstof, momenteel stijgen ze allemaal. De prijs van verpakkingen is zelfs verdrievoudigd. We hebben een leverancier in Marokko die al bijna vijf jaar zijn prijzen niet had verhoogd, maar nu niet anders kan.”

In Rungis beschikt Paris Herbes over een eigen verpakkingsstation. Dankzij dat station kan het bedrijf inspelen op alle verschillende eisen van de klanten. “We herverpakken de producten, zodat onze klanten ze minimaal een week in de schappen kunnen leggen, want kruiden zijn zeer kwetsbare producten. Supermarkten bieden we onder andere kleine bakjes, grote hersluitbare bakjes, winkels bieden we zakken en restaurants bieden we bulkverpakkingen van 1 kg.”

Paris Herbes  zal in 2022 aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn.

Voor meer informatie:
Paris Herbes
121 Avenue du Lyonnais
Bâtiment A2
Cp 50501 94577 Rungis Cedex, Frankrijk
+33 1 48 53 32 58
direction@parisherbes.com 
www.parisherbes.com

Publicatiedatum: