Eduard Paschinger over de toepassingsmogelijkheden van het innovatieve Herb.Ert droogprocédé

"We willen Herb.ERT steeds interessanter maken voor de keuken"

Bijna 10 jaar geleden werd het idee geboren om een aromavriendelijk en natuurlijk proces te ontwikkelen voor het drogen van fruit, groenten en kruiden. Op dit moment wordt de innovatieve droogkast Herb.ERT al op talrijke plaatsen in Oostenrijk en daarbuiten met succes gebruikt. Eduard Paschiner, die samen met Bernhard Kastner de drijvende kracht is achter Herb.ERT, bevestigt dat er nog meer gebruiksmogelijkheden zijn, met name in de horeca.

De Herb.ERT XL (l) en GastroBlock: Het proces wordt al met succes toegepast door kruiden-, groenten- en fruitkwekerijen, paddenstoelen-producenten, restaurants en delicatessenwinkels.

De innovatie combineert de beproefde condensatietechnologie met een zogenaamde cycluscontrole, zodat droogstress of overmatig drogen wordt vermeden en de waardevolle voedingsstoffen behouden blijven. "Met deze technologie bieden wij een grondstofbesparend alternatief voor de stroomverslindende automatische dehydrator of andere droogmethoden. Want met droogtijden tussen de 6 en 48 uur en een stroomverbruik (400 watt) van slechts €2,- per 24 uur is het een van de zuinigste systemen op de markt", vertelt. Eduard.


Eduard Paschinger en Bernhard Karstner (r) op de ECO PLUS International velddag in Tsjechië in 2019.

Stijgende vraag naar gedroogde producten
Oorspronkelijk ontwikkeld voor kruiden, is multifunctioneel gebruik nu mogelijk, bijvoorbeeld bij het drogen van alle soorten fruit, zoals appels, peren en pruimen. Dit is bijzonder voordelig voor zowel de producent of de direct marketeer als de consument. Paschinger: "Niet alleen in de betere restaurants, maar vooral bij duurzaam en ethisch georiënteerde consumenten groeit de vraag naar hoogwaardige gedroogde producten."

Gebruik van overschotten
De volgende stap is het verder benutten van het potentieel voor gebruik in de gastronomie, vervolgt Paschinger. "We willen Herb.ERT nu steeds interessanter maken voor alle gastronomen. Onder andere de nummer 1 van Oostenrijk in de restaurant scene, Heinz Reitbauer en zijn team van de Steirereck in Wenen, werken nu met Herb.ERT, waar we erg trots op zijn. Op basis van deze ervaringen ontwikkelen wij een Herb.ERT voor de keuken - onder het mom "geen voedselverspilling". Want alles wat niet wordt opgegeten, kan gewoon worden gedroogd, in potten gedaan, en kan dan - aangelengd met heet water - worden ingenomen als volwaardig 'fast food'." De marktintroductie van deze nieuwste innovatie komt in de nabije toekomst.

Voor meer informatie:
Herb.ERT
Eduard Paschinger & Bernhard Karstner
Dr. Franz Wilhelm Str. 2
A-3500 Krems/Donau, Oostenrijk
+43 (0) 650 4711100
office@herb-ert.at 
www.herb-ert.at   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven