Meer dan 200 bezoekers bij Velddagen Maraldi 2021

Meer dan 200 deelnemers uit Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Denemarken en de Verenigde Staten, hebben het ruime assortiment babyleaf dat het Italiaanse MaraldiSementi aanbiedt, met eigen ogen kunnen zien. Dit is het resultaat van de voortdurende genetische verbetering die door Maraldi wordt uitgevoerd. Van maandag 6 december tot zaterdag 11 december 2021 werden in het Italiaanse Battipaglia (Salerno) de Field Days Meraldi 2021 gehouden bij het bedrijf F.lli Valcalcer, waar dit proces werd toegelicht.

Er zijn 38 slarassen, met een volledig resistentiepakket. Ze hebben een hoge resistentie tegen bremia lactucae (HR Bl: 16-37) en met unieke en onderscheidende kenmerken; 11 rassen wilde rucola, voor een vernieuwend assortiment dat is verrijkt met nieuwe hybriden met hoge prestaties op het gebied van opbrengst en tolerantie tegen bacterievraat; een breed assortiment baby-koolachtigen (boerenkool, Pak Choi, Tat Soi en Mizuna), ook uitgebreid dankzij nieuwe hybriden; 15 rassen rode snijbiet, Bull’s Blood en hybride groene bieten, onmiskenbaar vanwege hun fenotypische kenmerken en met een goede plaatsing gedurende de hele teeltcyclus.

Om dit rijke panorama compleet te maken is spinazie toegevoegd, waarvoor verschillende rassen met een hoge resistentie tegen valse meeldauw werden tentoongesteld. “Het is een gewas dat de kwaliteit van het door Maraldi aangeboden assortiment verhoogt en waarvan verwacht wordt dat het binnenkort met rassen komt die geschikt zijn voor de teelt van babyleaf en teenleaf”, aldus de vertegenwoordigers van Maraldi.

Daarnaast stelde het bedrijf Maisto Pierpaolo valeriaan tentoon uit de koker van Maraldi. Dit is een assortiment dat de laatste jaren is verrijkt met nieuwe en veelbelovende rassen. “Momenteel zijn er acht soorten valeriaan in ontwikkeling, waarvan 4 commerciële en 4 precommerciële, met kenmerken die geschikt zijn om de verschillende productiecycli te bestrijken.”

“Dit evenement is een jaarlijkse afspraak geworden, een belangrijk moment om alle laatste nieuwigheden voor te stellen, synoniem met een voortdurend werk van verbetering dat alles omvat wat de ontwikkeling van een nieuw ras omhelst”, zeggen de vertegenwoordigers van Maraldi.

Voor meer informatie:
Maraldi Sementi 
Via Ipazia 155
47521 Cesena (FC) Italië
+39 0547 303292
info@maraldisementi.it 
www.maraldisementi.it  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven