Extra koks versterken het team van Landwaart Culinair met Kerst

Tholen – Landwaart Culinair heeft wederom alles uit de kast gehaald om klanten met Kerst te verrassen. Eelco Landwaart: “We richten ons echt op kant-en-klaar. Dat maakt een enorme plus. Een aantal maanden geleden hebben we daarom een tweede productielocatie in gebruik genomen. Met Kerst huren we extra koks in om het team te versterken. We werken net als vorig jaar zonder bestellingen vooraf, maar vullen de voorraden telkens aan met verse bereidingen.”


Wim Landwaart vult de traiteurafdeling aan

Door alle coronamaatregelen kon dit jaar de kerstproeverij helaas niet doorgaan. Wel heeft Landwaart Culinair weer een prachtige eindejaarsbrochure gemaakt. "Hierin staan beschrijvingen en de mooiste foto's van alle kerstproducten die tijdens de feestdagen worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan de voor- en hoofdgerechten, desserttaarten en de feestelijke broodsoorten. Daarnaast zijn er allerlei wetenswaardigheden over het assortiment en het team daarachter in de brochure beschreven. Het is voor ons elk jaar opnieuw de uitdaging de lat weer een stukje hoger te leggen”, vertelt Eelco. 

In de dagen voorafgaand aan de Kerst is al flink extra aanloop in de winkel om lekkernijen voor de feestdagen in te slaan. Net als vorig jaar is de horeca gesloten, dus de drukte zal vergelijkbaar zijn, verwacht Eelco. Op donderdag en vrijdag wordt topdrukte verwacht. 

Landwaart Culinair is er natuurlijk van oudsher voor de keukenprinsen en -prinsessen, maar onderscheidt zich in de eigen bereidingen van het hoogste niveau. Dit jaar is er bijvoorbeeld eigengemaakt ijs aan het steeds breder wordende assortiment toegevoegd.

De feestdagen zijn het moment om wild te eten. Landwaart heeft gerechten samengesteld met hertenfilet en fazant die heerlijk te combineren zijn met aardappelpuree en verse wintergroenten. Voor wie eens goed wil uitpakken, is er verse kreeft. Wie liever vegetarisch eet, is ook bij Landwaart Culinair aan het juiste adres. Er zijn bijzondere vegetarische voor- en hoofdgerechten boordevol groenten. Daarnaast zetten ze het Prestige Fruit in de kijker. Landwaart Culinair is een van de geselecteerde afnemers die in aanmerking komt voor dit topmerk van Fruitmasters. Hoe dat gelopen is, is te lezen in de brochure die Landwaart voor Kerst heeft uitgebracht.

Daarin natuurlijk ook producten die in de patisserie speciaal voor Kerst worden klaargemaakt. De lezers maken kennis met patissiers Adriaan van Haarlem (55 jaar in het vak) en jubilaris Tineke van Ettekoven die al 25 jaar bij Landwaart Culinair in dienst is. Zij blijft naast de patisserie nauw betrokken bij de gezonde producten in de kookkeuken én klanten. Het is heel belangrijk om feeling te houden met wat zij lekker vinden. “Het is bijzonder dat we dit samen – met het hele team – hebben opgebouwd. Wij kunnen wel wat moois en lekkers maken, maar de klant is uiteindelijk degene die beslist”, aldus Tineke.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven