Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uitspraak Europees Octrooibureau over octrooi op indoor farming gepubliceerd

Het Europees Octrooibureau heeft deze week haar beslissing gepubliceerd waarbij een eerder vergeven octrooi op indoor farming is herroepen. Over het octrooi voeren PlantLab, dat eigenaar was van octrooi EP2348841, en Certhon samen met partner Signify al jaren een juridische strijd.

Vorige maand, toen de uitspraak bekend werd, reageerden beide partijen

John van der Sande, Chief Innovation Officer bij Certhon, liet weten: "Het feit dat het Europese octrooi op indoor farming niet geldig is, is zoals wij eerder aangaven, een overwinning voor de gehele sector.”

Namens PlantLab reageerde mede-oprichter Leon van Duijn. "Op 10 november constateerde het EOB dat één claim van de zes van het octrooi niet voldoende nieuw was, waardoor het octrooi nu helaas als geheel is verlopen. Onze werkwijze is echter wel nieuw gevonden." Leon laat weten dat het traject van het eerste PlantLab zet het traject voor het eerste PlantLab Indoor Farming octrooi in Europa voort.

Wie de volledige uitspraak wil nalezen, kan dat hier doen. 

 

 

Publicatiedatum: