Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Er moet een balans zijn tussen technologie en ROI"

"Als fabrikant kunnen we een totaaloplossing leveren. Klanten kunnen dus voor het hele plaatje bij ons terecht. We installeren een volledig systeem op basis van de wensen van de klant", zegt Cecilia Ku, manager van Delta Singapore. "Stel dat een klant kroppen sla wil telen die elk 100 gram wegen, dan ontwerpen wij daar een systeem voor. Door uit ons productassortiment te kiezen, zijn telers minder afhankelijk van teelttechnici."

Delta Singapore, een dochteronderneming van Delta Electronics, is een wereldwijde leverancier van slimme, energiebesparende systemen en oplossingen op het gebied van industriële automatisering, gebouwautomatisering, telecomenergie, datacenterinfrastructuur, laadpunten, hernieuwbare energie en energieopslag. Met haar producten wil het bedrijf de ontwikkeling van slimme teelt en duurzame steden stimuleren.

De noden van de klant staan centraal
Delta levert schaalbare en modulaire teeltoplossingen waarmee overal aan de slag kan worden gegaan. Het systeem maakt het mogelijk om verschillende belichtingsmodules per productielijn te installeren en zo kosten te besparen en de efficiëntie te verhogen. Tot nu toe kunnen binnen het systeem 46 verschillende soorten groenten worden geteeld, zoals onder meer botersla, rode eikenbladsla, boerenkool, rucola, radijs en kruiden zoals basilicum, munt en dille.

Delta is momenteel bezig met onderzoek naar oplossingen voor de teelt van cherrytomaten, aardbeien en ander zachtfruit. Gemiddeld duurt het ongeveer zes maanden om de mogelijkheden voor een nieuw gewas te onderzoeken. Delta besteedt volgens Cecilia veel tijd aan deze projecten om het recept te perfectioneren en teelt op grote schaal mogelijk te maken voordat de oplossing aan de klant wordt voorgesteld.

Het juiste model om de juiste ROI te verkrijgen
"Bij het opzetten van een businesscase gaan we in gesprek met de teler om te kijken wat de doelstellingen zijn. Vervolgens creëren we samen met de teler een duurzaam bedrijfsmodel dat een effectieve return on investment (ROI) voor ogen heeft. Het hoeft dus niet altijd per se te betekenen dat er automatisering nodig is. Het kan immers dat automatisering weinig toevoegt", vertelt Cecilia.

Daarom stelt Delta in het begin altijd één productielijn voor, waarna de teler dan op elk moment kan opschalen. Er moet een balans zijn tussen technologie en ROI. Daarnaast wordt er meestal een teeltplan opgesteld waarbij verschillende gewassen tegelijk kunnen worden geteeld om te voorkomen dat er areaal onbenut blijft. Door verschillende planten te mixen en matchen wordt de ROI aanvaardbaar voor telers, legt Cecilia uit.


Een containerteeltfaciliteit van Delta

Demo teeltfaciliteit
Onlangs heeft Delta een democontainer in Singapore in gebruik genomen om mensen nieuwsgierig te maken naar en te informeren over deze teeltmethode. Zodra mensen de kwaliteit en het groeiproces kunnen zien, staan ze meer open voor het concept, want velen geven toe wat wantrouwig te staan tegenover geautomatiseerde groenteteeltoplossingen.

"We zijn blij dat we de aandacht kunnen trekken en dat de perceptie over vertical farming aan het kantelen is. Met onze demo container kunnen we de samenleving en de overheid laten zien wat het potentieel is van onze oplossingen. In de zeer nabije toekomst moet het mogelijk zijn om onze containers op ruimere schaal in te zetten." Het bedrijf voert ook marketingcampagnes om voorlichting te geven en werkt samen met ecosysteempartners om de markt uit te breiden.

Diverse verzoeken
Landen als de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore en China tonen grote interesse in het Delta-systeem, omdat in coronatijd de behoefte aan lokale producten toeneemt.

China heeft ook interesse getoond in aquaponicfaciliteiten om een stabiele visaanvoer te garanderen en onlangs ontving het bedrijf een verzoek uit Myanmar. Daar spitst de interesse zich toe op containerteeltfaciliteiten om afgelegen dorpen te voeden die geen verse voedselvoorziening hebben.

Het verschil maken
In 2011 hoorde Eugene Cheong over het wereldwijde voedseltekort en was hij vastberaden daar iets aan te doen. Hij wilde meewerken aan een oplossing om de voedselcrisis wereldwijd het hoofd te bieden. Hij dacht daarvoor aan vertical farming. 90% van de componenten en oplossingen die in het onderzoek naar de teeltfaciliteit werden gestopt, waren (en worden nog steeds) geproduceerd door Delta.

Voor meer informatie:
Cecilia Ku
Delta Singapore
deisg.sales@deltaww.com
www.deltaww.com

Publicatiedatum: