Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koppert introduceert biostimulant Veni AminoPB

Planten maken eiwitten uit aminozuren, die ze voornamelijk zelf produceren. Dat proces kost energie. Als vrij opneembare aminozuren aangeboden worden aan planten, kunnen ze hun energie in hun groei en bloei steken. Bovendien bevatten ze stikstof in organische vorm, zodat de kunstmestgift omlaag kan. En dat is weer goed voor de weerbaarheid van de plant. Het nieuwe product Veni AminoPB van Koppert Biological Systems combineert deze voordelen

Veni AminoPB is een biostimulant die 23% aminozuren bevat. Vijftien procent hiervan zijn vrije L-aminozuren, die direct opneembaar zijn door de plant en omgezet kunnen worden in eiwitten. De hoge concentratie aan vrije aminozuren maakt het product uitermate geschikt voor toepassing via bladbespuiting. Aminozuurproducten zijn vaak van dierlijke oorsprong. Maar Koppert is erin geslaagd Veni AminoPB op puur plantaardige basis te maken. Daarmee past het goed bij vegan producten.

Extra energie
De productie van aminozuren als bouwstenen van eiwitten kost de plant veel energie. We leven in een tijd dat energie een hoge prijs heeft. In de glastuinbouw moeten gewassen het daarom soms stellen met wat minder warmte en belichting, omdat de teler op de kosten wil besparen. In zo’n geval kan de teler het gewas met Veni AminoPB een energieboost geven. Het wordt de stofwisseling van de plant een stuk gemakkelijker gemaakt als hij niet eerst zelf de bouwstenen van de eiwitten hoeft te maken. Het resultaat is een betere groei van het gewas. De plantaardige oorsprong van de aminozuren zorgt er tevens voor dat het product vitaminen en sporenelementen bevat; een extra bijdrage aan een sterke plant.

Weerbare plant
Koppert focust op versterking van plantgezondheid zodat telers minder afhankelijk worden van gewasbescherming. Het is gebleken dat een bemesting die minder nitraten bevat tot een sterkere plant leidt, die minder aantrekkelijk is voor plaaginsecten. Het resultaat is echter ook dat de plant dan minder stikstof krijgt; een belangrijk voedingselement. Met Veni AminoPB kan extra stikstof aangevuld worden zonder de bezwaren van nitraten. Aminozuren bevatten immers veel stikstof. De plant wordt dus op verschillende manieren ondersteund: hij krijgt extra energie en wordt minder vatbaar voor plagen. Het nieuwe product is voor alle gewassen geschikt, zowel in de kas als in de vollegrond. Het kan via irrigatie toegediend worden of als bladtoepassing.

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
info@koppert.com
www.koppert.com

Publicatiedatum: