Kees van Dam stopt bij Koat

Na een periode van bijna 9 jaar heeft Kees van Dam besloten zijn werkzaamheden voor Koat te beëindigen. Kees: "Het is een interessante tijd geweest in een snel ontwikkelende sector. Een sector die bovendien krachtdadig en snel beslissingen neemt en die in een hoog tempo beweegt richting meer automatisering en data gestuurd telen.”

“Voor Koat is het een periode geweest van grote veranderingen en ontwikkelingen. Van lokale speler ontwikkeld tot een internationaal gewaardeerde leverancier van vooruitstrevende schuur automatiseringen voor de glastuinbouw (inclusief robotica), voor vooral groenteteelten als tomaten, komkommers, aubergines en paprika’s,” vervolgt Kees.

Tijdens deze internationaliseringsslag, werd duidelijk dat het speelveld duidelijk afweek van de lokale markten. Veel grotere tuinbouw-bedrijven, full service levering (d.w.z. incl. de consumentverpakking), hetgeen anders is dan de traditionele lokale markt waar telersverenigingen een dominante rol spelen in de verwerking van geoogste groenten. Kees: "Zowel in omvang als behoeften heeft Koat deze nieuwe vereisten leren respecteren."

Kees heeft naar eigen zeggen 'met groot genoegen' Koat door deze transformatie heen geleid. Midden 2019 heeft hij Koat verkocht aan Kind Technologies. "Vanaf dat moment hebben zij de verantwoordelijkheid op zich genomen om het bedrijf verder te professionaliseren, groei te realiseren en de Koat-klanten en relaties correct te bedienen."

Met ingang van 1 januari 2022 zal Kees niet langer werkzaam zijn voor Koat.

Voor meer informatie:
Kees van Dam
Koat
kees.van.dam@koat.nl 
www.koat.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven