Anaerobe vergistingsinstallatie drijft straks cannabiskas van 2,5 ha aan in VK

Het Britse cannabisbedrijf Glass Pharms heeft een overeenkomst gesloten met een investeringsfonds dat € 26,5 miljoen ter beschikking stelt voor de bouw van de eerste CO2-negatieve medicinale cannabiskas in het VK.

CO2-negatief ontwerp
Glass Pharms bouwt een moderne kas van 2,5 hectare in het zuiden van Engeland die zal worden aangedreven door een anaerobe vergistingsinstallatie die voedselafval omzet in elektriciteit. Het warme restwater van de installatie wordt gebruikt voor zowel verwarming als koeling in de kas.

Eerste commerciële licentie in het VK voor levering aan derden 
Momenteel wordt bijna alle medicinale cannabis die aan patiënten in het VK wordt toegediend, geïmporteerd. "Dat betekent inconsistentie in kwaliteit en aanvoer", zegt James Duckenfield, CEO van Glass Pharms.

Het bedrijf heeft de eerste commerciële licentie in het VK die is verleend door het ministerie van Binnenlandse Zaken om cannabisbloemen met een hoog THC-gehalte te leveren aan door de wet geautoriseerde derden, zoals farmaceutische bedrijven. Hierdoor kan het bedrijf medicinale cannabis telen volgens de wettelijke normen voor levering aan Britse apotheken en ziekenhuizen.

"We staan in voor een veilige toeleveringsketen van medicinale cannabis in het VK, terwijl we tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van het VK via de koolstofneutraliteit van onze kas", zegt James.

Juiste waarden en voorspelbare aanvoer
Volgens James is het moeilijk om in traditionele kassen de precieze waarden te behalen die de farmaceutische sector eist voor medicinale cannabisbloemen. Dat kan veel beter in de indoor teelt, maar die is normaal gezien minder energie-efficiënt. Glass Pharms wil in haar kas de medicinale cannabisnormen bereiken met behulp van een reeks methoden, waaronder op AI gebaseerde systemen om een reeks teeltvariabelen te beheersen.

"Het resultaat zal een eindproduct zijn dat keer op keer met dezelfde waarden kan worden geleverd, wat betekent dat patiënten in het VK zullen kunnen profiteren van een vers product dat voldoet aan de kwaliteitseisen en waarvan de aanvoer voorspelbaar is. We kijken er al naar uit om onze klanten in 2022 te kunnen bevoorraden", zegt James. "De overeenkomst voor het verstrekken van € 26,5 miljoen aan financiering is de grootste infrastructuurinvestering in de Britse medicinale cannabissector tot nu toe, wat aantoont dat medicinale cannabis toekomst heeft in het VK."

Voor meer informatie:
Glass Pharms
www.glasspharms.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven