Amerikaanse teler neemt nieuwe kas in gebruik in Mexico

Het Amerikaanse Wholesum, een Fair Trade gecertificeerde teler en exporteur van biologische AGF-producten, heeft een nieuwe biologische tomatenkas ingehuldigd in de Mexicaanse staat Sonora. De openingsceremonie vond plaats op donderdag 9 december en werd bijgewoond door het personeel en sectorpartners.

Het thema van het evenement was "Een overvloedige oogst", waarbij de nadruk werd gelegd op het toenemende aanbod voor klanten, het breder wordende assortiment voor de consument, overvloedige kansen voor werknemers en de positieve invloed van het bedrijf op de plaatselijke gemeenschap.

Om de belofte van verse, smaakvolle en verantwoord geteelde producten waar te maken, heeft Wholesum 4,8 hectare glazen kassen toegevoegd aan het bestaande areaal van 20,2 hectare. De kassen zijn volledig uitgerust om de optimale teeltomstandigheden voor biologische tomaten te creëren.

"We zien dat de consument steeds vaker producten verkiest met een toegevoegde waarde en biologisch geteelde producten kunnen dus op een groeiende vraag rekenen", zegt Ricardo Crisantes, verkoopverantwoordelijke en mede-eigenaar van de derde generatie. "Met deze nieuwe kassen zijn we ervan overtuigd dat Wholesum in staat is om kwaliteit en volumes te leveren", voegt hij eraan toe.

Dankzij gespreide plantschema's vond begin november al de eerste oogst van biologische trostomaten in de nieuwe kas plaats. Een tweede golf van nieuwe producten zal medio januari 2022 op de markt komen. Het gaat in dit geval om speciale rassen, waaronder bijzonder smaakvolle cherrytomaten. Samen zullen in de nieuwe kassen het komende jaar naar verwachting 3 miljoen kilo biologische tomaten geplukt worden om aan de groeiende marktvraag te kunnen voldoen.

Naast meer producten zullen de kassen voor 60 bijkomende fulltime jobs zorgen. De werknemers zullen ook profiteren van het gemeenschapsontwikkelingsfonds van Wholesum dat wordt gevuld met geld uit de afzet van Fair Trade gecertificeerde producten. Sinds de start van zijn programma voor eerlijke handel heeft Wholesum meer dan € 5 miljoen voor het Fair Trade Community Development Funds opgehaald voor projecten zoals de bouw van gemeenschapsinfrastructuur en het verbeteren van de toegang tot onderwijs, huisvesting, voeding en gezondheidsdiensten.

Wholesum is een familiebedrijf in de derde generatie met teeltfaciliteiten in de Amerikaanse staat Arizona en in Mexico. In de emotionele toespraken tijdens de openingsceremonie vertelden de eigenaren van het bedrijf over de geschiedenis van Wholesum en over het belang van deze huidige uitbreiding. "Onze kassen in Mexico hebben een belangrijke rol gespeeld in het nastreven van ons doel om gezond voedsel te leveren aan de gemeenschap en de consument te voorzien van verse biologische producten die op een rechtvaardige manier worden geteeld", aldus Ricardo. "Sonora gaf ons de kans om van seizoensoogsten over te stappen op een jaarronde aanvoer. We moeten daarbij het heerlijke klimaat, het prachtige zonlicht en de uitzonderlijke mensen bedanken die deel zijn gaan uitmaken van ons team."

Theojary Crisantes Sr., bestuursvoorzitter en eigenaar van de tweede generatie sprak ook vol trots een woordje tot het aanwezige publiek. "Deze uitbreiding past in onze visie om werkelijk iets te betekenen voor de biologische voedingssector", zei hij. Vervolgens bedankte hij het hardwerkende personeel dat aan het project heeft bijgedragen. "Het is precies dankzij de geweldige werknemers die de waarden van Wholesum onderschrijven en naleven dat we ons verhaal van "Een overvloedige oogst" waar kunnen maken."

Voor meer informatie:
Wholesum
marketing@wh.farm 
www.wh.farm


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven