Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische retailer gaat kassen bouwen voor de teelt zachtfruit

Magnit, een Russische retailer, gaat een eigen teeltfaciliteit voor zachtfruit bouwen. De bouw begint in 2022 op het kassencomplex van het bedrijf in Tikhoretsk in de regio Krasnodar. De opening van de faciliteit is gepland voor 2023. Het nieuwe complex krijgt een oppervlakte van 16 ha, waarvan 6 ha bestemd is voor aardbeien en 10 ha voor blauwe bessen, zodat per jaar 1.229 ton aardbeien en 95 ton blauwe bessen kunnen worden geteeld.

In de kas zal het hele jaar door fruit geteeld worden. Een speciaal systeem zal de trays voor de teelt van het zachtfruit verplaatsen zodat de extra belichting een maximaal effect sorteert en de werknemers gemakkelijker bij de planten kunnen om ze te behandelen en het fruit te oogsten. De blauwe bessen zullen buiten worden geteeld. Wanneer de teelt de geplande capaciteit bereikt, is Magnit voornemens een aanzienlijk deel van de importblauwe bessen te vervangen door een binnenlands product, vooral tijdens de perioden buiten het seizoen.

Ontwerpfase
Momenteel bereidt het bedrijf het projectontwerp voor; tijdens de constructiefase zullen Europese deskundigen worden ingeschakeld. De opstart van een eigen kassencomplex zal de Russische retailer de beschikking geven over zachtfruit van hoge kwaliteit dankzij een totale controle over het volledige teeltproces en de logistiek en zal zorgen voor een aantrekkelijke schapprijs voor het product. De uitvoering van het project op basis van het bestaande kassencomplex van Tikhoretsk zal de kapitaaluitgaven optimaliseren en de terugverdientijd verkorten. Het fruit zal worden verkocht onder de huismerken van de retailketen.

Ekaterina Lobanova van Magnit: "Wij zijn van plan de meest geavanceerde technologieĆ«n voor de teelt van zachtfruit te gebruiken en de kwaliteit van deze producten in onze winkels aanzienlijk te verbeteren. Na de pluk wordt het fruit onmiddellijk vacuĆ¼m gekoeld en vervolgens met onze eigen voertuigen en met behoud van de temperatuur naar de distributiecentra van onze onderneming gebracht."

Yulia Krymova, directeur van de afdeling Fruit en Groenten van Magnit retailketen: "De aardbeien en blauwe bessenconsumptie in Rusland ligt onder het wereldwijde gemiddelde en wij zien een aanzienlijk potentieel voor de ontwikkeling van deze producten in Magnit. De introductie van onze eigen teeltfaciliteit in combinatie met onze logistieke capaciteiten zal ons in staat stellen smakelijk en hoogwaardig zachtfruit aan onze klanten aan te bieden, flexibel in te spelen op veranderende voorkeuren en de aanwezigheid van nieuwe producten uit te breiden afhankelijk van de vraag. We willen het aanbod van zachtfruit in onze winkels zo betaalbaar mogelijk maken."

Voor meer informatie:
Magnit
www.magnit.com 

Publicatiedatum: