Oezbekistan in 2021 zo'n 800 hectare modern glas rijker

In Oezbekistan werden in de eerste 11 maanden van dit jaar 398 moderne kassen gebouwd met een totale oppervlakte van 797 hectare en een bouwinvestering van zo'n 188 miljoen euro. Bijna de helft van de kassen (44%) is gebouwd in Surkhandarya, de meest zuidelijke regio van het land, zo melden experts van EastFruit, een informatieplatform voor de AGF-sector in Centraal-Azië, de Kaukasus en Oost-Europa.

De gegevens werden op 11 december 2021 gepubliceerd door het Oezbeekse Nationale Nieuwsagentschap op de Oezbeekse Dag van de Landarbeiders, die elk jaar op de tweede zondag van december wordt gevierd.

In juni meldde EastFruit al dat dit jaar op 350 hectare in de regio Tasjkent moderne kassen voor substraatteelt zijn gebouwd waar drie keer zoveel tomaten per hectare geoogst kunnen worden in vergelijking met minder moderne kassen.

88% van de moderne kassen die in 2021 zijn gebouwd, staan in de Tasjkent (44%) en Surkhandarya (44%). Begin juni 2021 werd een decreet aangenomen over de realisatie van de moderne kassen op basis van publiek-private samenwerkingen en in augustus werden twee documenten ondertekend die voorzien in de toewijzing van € 89 miljoen voor gerichte financiering van de bouw van moderne kassen in Oezbekistan.

Bron: www.east-fruit.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven