Zesde kassenbouwer krijgt sublicentie voor bouw semigesloten kas

Certhon heeft een sublicentie getekend voor de bouw van semi-gesloten kassen. De kassenbouwer uit Poeldijk is nu officieel bouwer van dit kassysteem. Certhon is de zesde kassenbouwer die een licentieovereenkomst tekent. Uiteraard hoopt Casey Houweling, als octrooihouder, op korte termijn meer sublicenties te tekenen. Hij is momenteel in gesprek met diverse partijen om dit te realiseren.

Aanvragen van een sublicentie
"Kassenbouwers krijgen de mogelijkheid om een sublicentie aan te vragen om hun eigen versie van de semigesloten kas te bouwen," legt hij uit. De eerste sublicentie is verleend aan Prins Group in Kwintsheul. Kubo heeft nog steeds de exclusieve rechten op het Ultra-Clima kasconcept, vandaar dat Prins Group en nu Certhon een eigen concept hebben geïntroduceerd.

Revolutionaire verandering
Casey Houweling ontwikkelde de semigesloten kas in nauwe samenwerking met Kubo en Enerdes, waarna die eerste het concept verder ontwikkelde, wereldwijd uitrolde en tot een succes maakte. "De Ultra-Clima kas heeft geleid tot revolutionaire veranderingen in de tuinbouw. De kas maakt het voor de tuinbouw mogelijk om te gedijen in regio's waar telen onder glas voorheen geen optie was," legt het bedrijf uit.

Meer dan 344 ha Ultra-Clima kassen zijn momenteel operationeel op alle continenten van de wereld. Volgens de KUBO maakt de kas een optimale klimaatbeheersing mogelijk met een zo gering mogelijk gebruik van middelen. "Voordelen van de Ultra-Clima kas zijn onder meer een hogere productiviteit, een verbeterde voedingsveiligheid, een lager energie- en waterverbruik, een lagere CO2-uitstoot en uiteindelijk een betere opbrengst."

"Als je gaat bouwen, laat je dan goed informeren of je bouwer ook daadwerkelijk een vergunning heeft," zegt Casey Houweling. "Kassenbouwers en opdrachtgevers die semigesloten kassen bouwen zonder vergunning, worden vervolgd. "

Voor meer informatie:
Casey Houweling
Glass Investment Projects
+ 1 604 613 0072
casey.houweling@glassinvestmentsprojects.com 
glassinvestmentsprojects.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven