Staking transportsector Spanje geannuleerd

De opgeroepen driedaagse staking in de transportsector in Spanje is geannuleerd. De staking in het hele land zou maandag 20 december moeten beginnen. Zoals wij vrijdag berichtte, zorgde de staking voor angst en onrust dat het de Spaanse AGF-vervoer vlak voor Kerst zou flink verstoren. 

Nu hebben de Spaanse regering en de vertegenwoordigers van de transportsector in Spanje echter een overeenkomst bereikt waarna de driedaagse staking op 20, 21 en 22 december is geannuleerd.

Een van de belangrijkste knelpunten die nu is opgelost was het verbod voor vrachtwagenchauffeur voor het laden en lossen van hun eigen vrachtwagens. Er is nu afgesproken dat de chauffeurs mogen meehelpen met het laden en lossen, blijkbaar een historische overwinning voor de transportsector.

Een ander knelpunt waren de wachttijden die nu gehalveerd worden. Bij overschrijding heeft de vervoerder recht op schadevergoeding. Verder wordt er in de wet een clausule opgenomen over de stabilisatie van de dieselprijs in de transportcontracten, een claim waar de transportsector al jaren aan werkte. 

Ook is afgesproken dat zonder toestemming van de transportsector er geen tol geheven gaat worden voor zwaar transport. Dat wil niet zeggen dat die tol of kilometerheffing er niet zal komen maar wel dat dit altijd in overleg dient te gebeuren met de transportsector.

Bron: www.spanjevandaag.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven