Japanse robotbouwer start samenwerking met Green-Peak IT

De Japanse robotbouwer inaho Europe gaat samenwerken met Green-Peak IT, een dit jaar opgericht zusterbedrijf van Bosman Van Zaal. Beide bedrijven gaan samen zowel de tomatenoogstrobot als het dataplatform van Green-Peak IT verder ontwikkelen. 

Het doel van de samenwerking is om de eerste stap van de dataverbinding tussen de oogstrobot en het dataplatform tot stand te brengen. Nu de tuinbouwsector zal evolueren naar meer verbonden, datagedreven, geautomatiseerde en duurzame productie, gelooft inaho dat de integratie van data verzameld door robots een sleutelcompetentie zal zijn van robotisering in de kas. inaho voorziet ook in de toekomst dat de bruikbare data voor productieprognoses en de benodigde data voor predictief onderhoud van de robots geleverd kunnen worden door het geïntegreerde dataplatform.


Takahito Shimizu en Kaede Morita van inaho in november bij hun tomatenoogstrobot in Tomatoworld. Bekijk de robot in actie hier.

Monitoring op afstand 
Tijdens de samenwerking zijn de oogstrobots van inaho die in Japan actief zijn gemonitord door het Peak-dataplatform in Nederland. De samenwerking maakt het ook mogelijk om de prestaties van de robots in Japan en in Nederland onder verschillende omstandigheden te vergelijken. Samen met Peak zal inaho meer functies blijven ontwikkelen om het mogelijk te maken om op afstand de nuttige gegevens voor productieprognoses te evalueren en de prestaties van de oogstrobot met predictief onderhoud.

Zelf de robot van inaho bekijken? Vul dit formulier in en kom in contact met inaho voor het plannen van een bezoek.

Aanmelden voor een demonstratie van het Peakplatform kan hier.

Voor meer informatie:
Inaho
en.inaho.co 

 


GreenPEAK-IT
info@greenpeak-it.com 
www.greenpeak-it.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.