Precisiedosering voor optimale prestaties recirculatiesystemen

"We hebben de software meerdere malen herschreven om de algoritmen te versterken en het systeem een zeer flexibel en schaalbaar kader te geven voor zowel hardware- als softwareverbeteringen. Dit betekent dat klanten naadloos nieuwe software-updates ontvangen en hun bestaande hardware kunnen uitbreiden met toekomstige modules," zegt Alex Babich, CEO van Nuravine. Nuravine is een agtech-bedrijf gevestigd in de staat New York en is gespecialiseerd in nutriëntendoseersystemen voor teelt op water.

Het belangrijkste product van Nuravine is de Alchemist, een geautomatiseerde nutriëntendoseermachine die is ontworpen om de prestaties van recirculatiesystemen in vertical farms en kassen te optimaliseren. "Een uniek aspect van het systeem is de grote verscheidenheid aan gebruikssituaties. Het is flexibel genoeg om te worden gebruikt in een klein bedrijf met beperkte ruimte en krachtig genoeg om bedrijven te beheren die duizenden vierkante meters beslaan. Met behulp van meerdere sensoren, gecombineerd met cloudconnectiviteit, kunnen telers de realtime condities van de planten in de gaten houden en het systeem op afstand bedienen."


Alex Babich

Maak kennis met de Alchemist
Het voedingsstoffendoseersysteem van Nuravine bestaat uit een slimme controller, slangenpompmodules en een reeks reservoirsensoren. Alchemist is de monitor en controller van het systeem. Het bestaat uit een touchscreen, cloudconnectiviteit en een intuïtief menusysteem.

De Alchemist kan Elixir 3-pompmodules aansturen via zijn eigen bussysteem dat tot 127 unieke apparaten ondersteunt, wat toekomstige modules kan induceren. Sensoren zijn geïntegreerd om de pH, geleidbaarheid, temperatuur, opgeloste zuurstof (DO) en oxidatie-reductiepotentiaal (ORP) van het water waarin de planten leven te meten.

"Het platform van Nuravine is ontworpen om voortdurend te verbeteren en zal uiteindelijk een volledig automatiseringsplatform worden om belichting, HVAC, camera's, enz. te besturen. Dit systeem zal met het hele teeltbedrijf communiceren en beslissingen nemen op basis van meerdere variabelen tegelijk. We zijn begonnen met watermonitoring en dosering, omdat dit het meest uitdagende onderdeel is en de grootste behoefte heeft aan innovatie," zegt Alex.

Waarom precisiedosering in hydrocultuur?
Zonder geautomatiseerde dosering van voedingsstoffen is het mixen van meststoffen en het beheer van reservoirs een handmatige klus waarbij weegschalen, tijdrovende mengprocessen en handmatige berekeningen nodig zijn. "Zodra de teler een betrouwbaar en nauwkeurig doseersysteem toevoegt, zal deze taak bijna geen tijd meer in beslag nemen, wat de arbeidskosten aanzienlijk vermindert, de opbrengst verhoogt en de algehele gezondheid van de plant verbetert", volgens Alex.

"Door de dosering van voedingsstoffen te automatiseren, kunnen telers de tijd die ze besteden aan het onderhoud van hun reservoir aanzienlijk verminderen en hun middelen aan meer mentaal stimulerende taken besteden, zoals het vinden van manieren om de gezondheid en prestaties van de plant te verbeteren. Een van onze eerste klanten kon 2 tot 3 uur per dag besparen op het onderhoud van voedingsstoffen nadat hij het Nuravine-systeem had ingevoerd. Zijn opbrengst steeg met 15% dankzij de consistente en geoptimaliseerde dosering en hij gebruikte de extra tijd om andere manieren te vinden om zijn bedrijfsprocessen te verbeteren."


Op afstand werken

Zoals Alex beschrijft, zijn er twee hoofdonderdelen van het Nuravine-doseersysteem. Het eerste is het doseren van de voedingsoplossing en het automatiseren van het toedieningsproces van de voedingsstoffen. Het tweede onderdeel is het verzamelen en analyseren van gegevens. Dankzij de toegang tot de gegevens van het reservoir in combinatie met de cloud-connectiviteit kunnen gebruikers een veel dieper inzicht krijgen in hoe hun planten voedingsstoffen opnemen en wat de condities van hun reservoir zijn. Door dit inzicht en een systeem dat gebruikers in staat stelt fijn afgestemde aanpassingen te doen, kunnen ze de opbrengst in de loop van de tijd blijven verhogen.

Voor meer informatie:
Alex Babich, CEO
Nuravine
www.nuravine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven