Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Antonio García, exportmanager van Hydroponic Systems (Spanje):

"We maken gebruik van Spacer, dat overmatige vochtigheid en wortelziektes voorkomt"

Duurzaamheid, een aspect waar de consument momenteel een verhoogde aandacht aan schenkt, vormt de hoeksteen van de huidige evolutie van de tuinbouwsector. Het is dan ook niet verwonderlijk dat substraatteelt steeds meer terrein wint, volgens Antonio García, exportmanager bij het Spaanse Hydroponic Systems. 

"Substraatteelt wordt steeds relevanter gezien de bezorgdheid om het milieu. Het is een veelzijdig systeem dat bodemdegradatie voorkomt en overal ter wereld kan worden toegepast, ongeacht de bodemkwaliteit en, als de kastechnologie het toelaat, ongeacht de omgevingsomstandigheden. Op deze manier wordt het mogelijk om meer te telen, op elk moment van het jaar en dicht bij het verkooppunt, waardoor transportkosten en uitstoot worden verlaagd."


Antonio García

"Het is ook een sector die constant in evolutie is dankzij de inspanningen van al zijn leden. Onze substraatteeltsystemen gebruiken bijvoorbeeld Spacer™, een element dat dankzij beluchting overmatige vochtigheid en de verspreiding van wortelziekten voorkomt. De plant is dus gezonder en daarom levert het ook meer en betere groenten of fruit."

Bovendien optimaliseert substraatteelt het gebruik van water, een essentiële hulpbron waarvan de schaarste dit jaar zeer belangrijke teeltgebieden in Spanje bedreigt. "Substraatteeltsystemen zorgen ervoor dat het water en de voedingsstoffen kunnen worden hergebruikt, waardoor ze op zich al een besparing van meer dan 50% opleveren in vergelijking met conventionele irrigatie. Bij Hydroponic Systems zijn we bovendien dankzij Spacer in staat om het volume van de drainage te maximaliseren, waardoor nog meer wordt bespaard op water en meststoffen."

Het in Murcia gevestigde bedrijf werkt continu aan de ontwikkeling van nieuwe systemen, vertelt Antonio. "Momenteel beschikken we over veertien systemen, variërend van opstellingen direct op de grond met polypropyleengoten tot verhoogde systemen met metalen goten. Onze oplossingen zijn al in meer dan 30 landen verkocht. We weten hoe we ons moeten aanpassen aan de behoeften van elke klant. We kunnen leveren in verschillende maten en kenmerken, zodat de opbrengst van elk gewas gemaximaliseerd kan worden, van groenten, aardbeien en blauwe bessen tot medicinale cannabis."

"We werken ook samen met onderzoekscentra zoals Technova in Spanje en Ceickor in Mexico. Daarnaast bereidt ons R&D-team nieuwe projecten voor die de komende maanden het levenslicht zullen zien", aldus de exportmanager.

Systemen voor de teelt van zachtfruit
"Op dit moment is de beste oplossing het HS Evolution System, ontworpen door ons R&D-team als 's werelds eerste hydroponische plaatijzeren goot met ingebouwde Spacer. Deze Spacer creëert een ruimte tussen de wortels van de plant en de basis van de goot met de drains, waardoor de beluchting maximaal is en er geen contact is tussen het drainwater en de wortels, want dat aspect bezorgt de experts in wortelziektes de meeste kopzorgen."

"Onze klanten, waaronder ook professionele tuinbouwtechnici van over de hele wereld, halen in de aardbeienteelt betere resultaten dankzij de HS Evolution. Dit najaar hebben we bijvoorbeeld een project afgerond in Noord-Europa om aardbeien in de winter bij temperaturen onder het vriespunt te telen, wat al veel zegt over hoe goed dit systeem werkt in de kas", vertelt Antonio.

HS Evolution System

Voor meer informatie:
Antonio García
Hydroponic Systems
info@hydroponicsystems.es
www.hydroponicsystems.eu

Publicatiedatum: