Nieuwe geothermische kas voltooid in Turkije

Een nieuwe kas van 104.000m2 in de Sandıklı regio van Afyon is voltooid en is met hulp van geothermische energiebronnen begonnen met de tomatenteelt.

De investeringen in de teelt van geothermische kassen nemen in Turkije toe. Het land staat op de 7e plaats in de wereld en op de 1e plaats in Europa wat betreft geothermische energiebronnen. Sandıklı is beroemd om zijn geothermische bronnen in Turkije en begint een aantrekkingskracht uit te oefenen op degenen die geïnteresseerd zijn in investeringen in de glastuinbouw.

Koyuncu Group werd een van de investeerders van de beroemde geothermische kassen in Sandıklı. Met de ondertekening van het contract tussen Gengroup en Koyuncu Group in april, is het proces van de installatie van de kas begonnen met egalisatiewerkzaamheden van het gebied. Het project is ontworpen op een totale oppervlakte van 140.000m2 en door Gengroup Agricultural Investments in een korte periode voltooid.

De eerste jonge planten voor het project werden geplant op 22 november. Voorzitter van de Raad van Bestuur van Gengroup Agricultural Investments  Gökhan Gösterişli en voorzitter van Koyuncu Group Agriculture Group mevrouw Merve Turgut namen deel aan de eerste aanplant in de kas.

Het is de bedoeling om jaarlijks 6 mln kg tomaten in de kas te telen, die een van de grootste kassen in de regio is geworden. Dankzij de ligging van de kas, waar de eerste oogst zal plaatsvinden in de eerste maanden van 2022, is het de bedoeling om 4 seizoenen lang te blijven telen.

Genfog Fogging Systems, Pride Irrigation Solutions, Gentech Gutter Systems, Genfan Circulation Fans en Greencon Greenhouse Systems voor bouw binnen Gengroup waren bij het project betrokken. 

Voor meer informatie:
GenGroup
Feza Uludüz
feza.uluduz@gengroup.com.tr
www.gengroup.com.tr   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven