"2021 was een goed jaar voor verse kruiden"

Voor verse kruiden was 2021 een vrij goed jaar: de omzetstijging was ongeveer 100% hoger in vergelijking met 2020 (wat geen normaal jaar was), maar het was ook beter dan in 2019. Over het geheel genomen is het oordeel over 2021 positief, een jaar waarin het in Salerno gevestigde teeltbedrijf Ludan Fresh Supplies ongeveer 40 ton kruiden op de markt heeft gebracht.

“De trend is vrij stabiel en in lijn met de consumptie van de afgelopen jaren. Dit jaar hebben we een levendigere zomer en herfst gehad wat de afzet betreft. De reden hiervoor was de pandemie, die dankzij de lopende vaccinatiecampagne beter onder controle kon worden gehouden. Een nieuwe lockdown kon hierdoor worden afgewend. Dit heeft gevolgen gehad voor de aanhoudende vraag van de horeca, een kanaal dat de grootste afnemer van verse kruiden is”, zegt Luigi D'Aniello, manager van Ludan Fresh Supplies.

“Dit jaar zijn de afzet en de teelt stabiel geweest, hoewel het in augustus moeilijk was om onder glas te telen vanwege de hoge temperaturen. Dit resulteerde in problemen voor de teelt van peterselie, dille en koriander. In oktober hebben we wat kwaliteitsproblemen gehad. Niettemin was de afzet bevredigend. We verwachten nu een piek rond Kerst.”

Ludan Fresh Supplies is een jong bedrijf, opgericht in april 2020, gespecialiseerd in premium kruiden. De soorten die in het assortiment zijn opgenomen en het hele jaar door verkrijgbaar zijn, zijn basilicum, rozemarijn, salie, munt, tijm en peterselie. Vanaf dit jaar heeft het bedrijf ook biologische lente-uitjes geïntroduceerd, 100% Italiaans, geteeld in de Piana del Sele (in de provincie Salerno - Campanië).

De kracht van het bedrijf ligt volgens Luigi in de beheersing van de hele keten van verse kruiden, van teelt tot verwerking en afzet, waardoor hoge kwaliteitsnormen worden gegarandeerd. “Een andere belangrijke factor is dat wij het hele jaar door verse kruiden uit verschillende delen van Italië kunnen betrekken om de continuïteit van de hoeveelheden te garanderen en zo het risico van tekorten in de bevoorrading te minimaliseren.”

Welke verpakking is het meest geschikt om in 2022 te voldoen aan de nieuwe plasticvrije richtlijnen voor buitenlandse markten? “Wij zijn van plan te werken met verpakkingen met een gesloten circuit, zoals IFCO en EPS. Met deze strategie dragen wij zorg voor de verpakking, vermijden wij dat wij voor onbepaalde tijd plastic produceren en op de markt brengen en zijn wij milieuvriendelijker. Door de hersluitbaarheid vermindert ook het vervoer, waardoor minder vervuiling ontstaat. Ik geef de voorkeur aan deze oplossing boven kartonnen verpakkingen, die nog steeds verwijderingskosten met zich meebrengen, ook omdat zij vaak plastic materiaal bevatten.”

Ten slotte zal de onderneming in het nieuwe jaar haar assortiment uitbreiden, met als doel nieuwe partnerschappen te sluiten en nieuwe Europese verkoopkanalen aan te boren.

“Ik zal persoonlijk de relaties met onze klanten consolideren, zodat wij samen strategieën kunnen ontwikkelen om beter op de verschillende markten door te dringen. Bovendien zouden wij graag nieuwe gekwalificeerde leveranciers aantrekken. Wij hebben ons ten doel gesteld de afzet met ten minste 30% te verhogen en ons daarbij vooral te richten op verpakte verse kruiden voor buitenlandse handelaren.”

Voor meer informatie:
Luigi D'Aniello
Ludan Fresh Supplies S.r.l.s.
Via dell'Industria, 26
84025 Eboli (SA) - Italië
+39 380 28 07 405
luigi@ludan.it
www.ludan.it/fresh 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven