"We gebruiken 27 m3 koeienmest voor één kas, dat is ons geheim"

"Vanaf het begin van de oogst tot nu toe is er meer dan 150 kg afgezet en vandaag zijn er vaste klanten die voor € 41 aardbeien hebben besteld," vertelt Chen Jisheng van Junju Agricultural Fruit and Vegetable Base in de Chinese stad Xingtai.

"De aanvankelijke bedoeling was om groenten in het laagseizoen te planten, voornamelijk komkommers en tomaten." Chen Jisheng zei dat het, om grotere voordelen na te streven, noodzakelijk is om de positionering van groente- en fruitrassen te verbeteren. Op dit moment heeft het bedrijf de variëteiten uitgebreid tot 5 soorten waaronder aardbei, kerstomaatjes, watermeloen, meloen en Cantaloupe.

"Wat de mensen nu willen is veiligheid en smaak. Wij houden ons aan de vervuilingsvrije plantnormen," zei Chu Huaiyuan, een technicus bij het bedrijf. Voor de groenten in de kas wordt geen gebruikgemaakt van conventionele gewasbeschermingsmiddelen en ze zijn absoluut 'groen'. "We gebruiken 27 m3 koeienmest voor één kas. Dit is het geheim dat onze aardbeien zo geurig en zoet zijn. Hoewel de kosten hoog zijn, is de kwaliteit ook verbeterd."

Chu Huaiyuan zei dat naast het verbeteren van de planttechnieken, ook de structuur in de kas moeten worden opgebouwd. Het beheer van zonlicht, warmtebehoud en bescherming tegen wind en sneeuw zijn de sleutels tot de efficiëntie van de aanplant in de kas. De kas wordt afgedekt met niet-druppelende folie, die een sterke draagkracht, geen mist en goede lichte transmissie heeft. De folie wordt bedekt met een speciaal aangepaste zijdebedekking, die een sterker thermisch isolatie-effect heeft dan gewone rietdekking. Uitgerust met een automatische rolmachine, kan de kas snel reageren op extreme weersomstandigheden en verliezen beperken.

Toeristen plukken aardbeien in een groentekas in Xingtai, Hebei

Nu heeft het teeltbedrijf 30 kassen ontwikkeld, met een totale opbrengst van € 97.000. Chen Jisheng is zijn toekomstige ontwikkelingsplan aan het voorbereiden. Vervolgens is hij van plan om met nog zes moderne volautomatische kassen op zonne-energie uit te breiden.

In de afgelopen jaren heeft het Renze District van Xingtai City de hele tuinbouwketen krachtig ontwikkeld met aanplant, intensieve bewerking van tuinbouwproducten en modern stedelijk agrotoerisme. Volgens de statistieken heeft het gebied 400 ha groenten en fruit ontwikkeld die buiten het seizoen zijn aangeplant, met een jaarlijkse opbrengst van meer dan 20.000 ton eetbare paddenstoelen en andere groenten en fruit, met een totale waarde van meer dan € 10,4 mln, wat het inkomen van meer dan 20.000 telers heeft verhoogd.

Bron: Chinanews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven