Substraatproducent doet dubbele overname

Het Finse Kekkilä-BVB heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de Duitse bedrijven Brill Substrate en Brill Papenburg Logistics, respectievelijk een fabrikant van professionele groeimedia voor de Centraal-Europese markt en een haven- en terminalgebied in Papenbrug, aan de rivier de Eems. Brill Substrates bezit ook 50% van een groeimediafabriek in Italië en heeft een verkoopkantoor in Frankrijk.

Brill Substrate en Brill Papenburg Logistics hebben samen een omzet van ruim € 25 miljoen en hebben meer dan 60 medewerkers in dienst (exclusief de omzet en het personeel van de Italiaanse afdeling). Na de overname zal de omzet van Kekkilä-BVB € 350 miljoen bedragen en zal het bedrijf meer dan 600 mensen in dienst hebben.

Kekkilä-BVB is actief in 11 landen en exporteert naar meer dan 100 landen. "Deze transactie zal onze positie in de belangrijke Europese landen Duitsland, Italië en Frankrijk nog versterken", zegt Juha Mäkinen, CEO van Kekkilä-BVB.

Als leverancier van groeimedia voor jonge groenteplanten en zaailingen zal Brill Substrate het productassortiment van de twaalf groeimediafabrieken van Kekkilä-BVB ondersteunen. "Beschikken over een eigen haven- en terminalgebied betekent meer operationele efficiëntie inzake grondstoffen voor de eigen Centraal-Europese productie-eenheden en partners. We zijn ervan overtuigd dat een efficiënte combinatie van productie, distributie en afzet onze verkoop in heel Centraal-Europa zal stimuleren. De werknemers van Brill zullen ongetwijfeld bijdragen aan het succes van Kekkilä-BVB en we zijn blij de merken Brill en TerraBRILL in onze merkenportfolio op te nemen", zegt Mäkinen.

Tuinbouwingenieur Gerrit Brill, sinds lange tijd enige eigenaar en algemeen directeur van Gebr. BrillSubstrate: "Dit is de best mogelijke manier om de continuïteit van ons familiebedrijf Gebr. Brill Substrate en het zusterbedrijf Brill Papenburg Logistics te waarborgen onder een nieuw sterk dak. Kekkilä-BVB heeft een betrouwbare en zeer professionele reputatie in de markt. We hebben de bedrijven goed voorbereid op de deal, zodat onze medewerkers en klanten met vertrouwen het nieuwe seizoen en de verdere toekomst tegemoet kunnen."

 

For more information:
Kekkilä BVB
info@kekkila-bvb.com
www.kekkila-bvb.com 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven