Cannabisteler Cannatrek (Australië)

"Insecten kunnen resistentie ontwikkelen tegen chemicaliën, maar niet tegen verorberd worden"

"We zijn erg blij met de groei die wij en de volledige sector doormaken en het is een geweldig gevoel om te weten dat ons harde werk resulteert in medicijnen voor mensen die het echt nodig hebben", zegt Madalyn Ouwerkerk, verantwoordelijke Teelt bij de vestiging van Cannatrek in Queensland. Het Australische bedrijf is gespecialiseerd in onderzoek, teelt, verwerking en levering van medicinale cannabis.

Op de Australian Cannabis Summit 2021 toonde het bedrijf een video (zie hieronder) waarin het een rondleiding geeft op de teeltfaciliteit waar jaarrond cannabis kan worden geoogst. Ouwerkerk bespreekt het teeltproces van vermeerdering tot bloei en heeft het over het belang van geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën. Genetica en stekken
Cannatrek beschikt over vier kassen in Queensland, die de verschillende stadia van het leven van de plant bestrijken: vermeerdering, groei en bloei. Het begint allemaal in kas 2, waar de moederstam zich bevindt. "Deze kas bevat alle genetica die we gebruiken om stekken te nemen voor de commerciële teelt. De moederplanten blijven in de vegetatieve lichtcyclus, wat betekent dat ze 18 uur licht per dag krijgen. Daardoor krijgen ze wel bladeren en scheuten en takken, maar nog geen bloemen."

De planten die nu in de kassen van Cannatrek staan, zijn het product van een selectieproces. "Het afgelopen jaar hebben we planten laten groeien uit verschillende zaden. De moederplanten die nu overblijven zijn degenen met de gewenste eigenschappen. We kijken naar veel verschillende aspecten, zoals de structuur en de grootte van de plant, de dichtheid van de bloem, maar ook het terpeenprofiel en de potentie." Nadat de stekken van de planten zijn gehaald, gaan ze naar de opkweekruimte, waar ze een paar weken zullen doorbrengen met het ontwikkelen van wortels.

Duurzaamheid
Zodra de wortels zijn ontwikkeld, worden de planten overgeplant naar de groeikas, waar ze 2 tot 4 weken zullen blijven. "Hier worden de planten overgeplant in kokosblokken. Kokosvezel is een bijproduct van de kokosindustrie en volledig biologisch afbreekbaar. De planten krijgen 18 uur licht per dag waardoor ze in groeitoestand blijven. Als ze uitgegroeid zijn tot zo'n 6-8 takken, knijpen we het groeipuntje uit de plant. In plaats van een hoge groei stimuleert dit een laterale ontwikkeling en krijgt de plant grotere takken."

Het belang van licht
Daarna gaan de planten naar de kas voor de bloeifase, waar het aantal lichturen wordt teruggebracht van 18 naar 12 uur per dag. "We gebruiken een methode die bekend staat als scroggen. We gebruiken een net om de vorm van de plant te sturen, waarbij de takken in plaats van naar boven zijwaarts uitgroeien. Hierdoor krijgen sommige van de sublaterale scheuten ook voldoende licht. Daarnaast verwijderen we alle grote bladeren die het licht tegenhouden. Lichtpenetratie in de plant en op de knop is essentieel voor de kwaliteit van de bloemen."

Geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën
Cannatrek gebruikt geen chemicaliën, maar vertrouwt op geïntegreerde gewasbeschermingsstrategieën. "Een keer per week worden alle gewassen gecontroleerd op insecten, en dit bepaalt welke roofinsecten en parasieten we uitzetten. Vooral in de warmere maanden kan het snel gaan, want dan planten de insecten zich vlug voort. Daarom is het belangrijk om preventief te handelen. We gebruiken een verscheidenheid aan parasieten en roofinsecten, zoals gaasvliegen en californicus. Deze methode werkt heel goed, want de nuttige insecten zijn er dag en nacht in de weer. We hebben ook nematoden in het kokos die alle in de bodem levende organismen opeten. Insecten kunnen resistentie ontwikkelen tegen chemicaliën, maar niet tegen verorberd worden."

Voor meer informatie:
Cannatrek
info@cannatrek.com  
cannatrek.com.au  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven