15% efficiëntere LED-lampen in tweede vertical farm Britse teler

In de vertical farm van Jones Food Company komen nieuwe lampen. Om precies te zijn de nieuwste generatie ARize Lynk2 tuinbouwledverlichting van GE Current. 

De lampen komen te hangen in de tweede vertical farm van de teler (JFC2), ruim een hectare groot. De teeltlocatie wordt momenteel gebouwd in de buurt van Bristol in het zuidwesten van Engeland.

In 2018 werd door de teler al een eerste farm geïntroduceerd. Ook daar hangen lampen van GE Current.

Malcolm Yare van Current merkt op: "De eerste faciliteit van JFC was baanbrekend door te laten zien hoe grootschalige vertical farming commercieel levensvatbaar kan zijn in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien hebben we een enorme ontwikkeling gezien, zowel op het gebied van technologische vooruitgang als op het gebied van retail en de vraag van consumenten naar lokale, verse producten. JFC2 belooft een even grote impact te hebben en we kijken ernaar uit ervoor te zorgen dat de gebruikte belichting op lange termijn bijdraagt tot een vermindering van het totale energieverbruik en de impact op het milieu."

De faciliteit zal kruiden en andere bladgroenten telen met behulp van de nieuwste generatie ledbelichting voor de tuinbouw van Current.

Energiezuinige, hoogwaardige belichting
De Lynk2 is ontworpen voor het verticaal telen van kruiden, bladgroenten en microgreens in meerdere lagen en zal worden opgesteld over tot wel 17 lagen teeltgoten om alle beschikbare ruimte binnen de faciliteit te maximaliseren. Het lichtontwerp is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen het lichtontwerpteam van Current, plantenwetenschappers en de operationele experts van het JFC en omvatte nauwgezette modellering en meerdere simulaties om de optimale lay-out te bereiken met een minimaal aantal armaturen.

De Lynk2 is een nieuwe evolutie van Current's gespecialiseerde tuinbouw ledtechnologie, ontworpen om lang mee te gaan, tot 54.000 uur tot L90, en wordt ondersteund door een garantie van vijf jaar. Het beschikt ook over een energie-efficiëntie rating tot 3,2µmol/J, tot 15% efficiënter dan de eerste generatie Arize Lynk, 0-10V dimmen en een groter licht uitstralend oppervlak dan de vorige generatie, die minder armaturen nodig heeft om hetzelfde oppervlak te dekken.

De armaturen zelf zijn ook ontworpen om afval te verminderen, door gebruik te maken van recyclebare materialen en minimaal silicium om de CO2-voetafdruk van de Lynk2 verder te verkleinen, waardoor deze bij uitstek geschikt zijn voor bedrijven waar duurzaamheid en productiviteit van het grootste belang zijn.

James Lloyd-Jones, oprichter en CEO van JFC, zegt hierover: "Onze eerste vertical farm bewijst dat vertical farming niet alleen economisch levensvatbaar kan zijn, maar ook een groenere optie kan zijn die het Verenigd Koninkrijk zal helpen zijn verplichtingen op het gebied van voedselzekerheid na te komen, evenals zijn milieuverplichtingen."

Voor meer informatie:
GE Current, a Daintree company

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven