Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AGF voorop in nieuwe winkelinrichting Aldi België

Aldi België pakt naar eigen zeggen uit met een nieuwe winkelinrichting. Bij de nieuwe Aldi-winkels zal het versassortiment een 'prominente plaats' krijgen dankzij 'een versmarktbeleving vooraan de winkel.'

De laatste jaren heeft Aldi fors geïnvesteerd in een groeiend en kwalitatief aanbod aan verse producten. Steeds meer groenten en fruit worden los aangeboden en introduceerde de discounter vorig jaar een groeiend aanbod vers vlees dat quasi 100% van Belgische afkomst is. 

Versmarktbeleving
Het versaanbod krijgt volgens de supermarktketen 'meer dan ooit een prominente plaats in het winkelbeeld'. Voortaan zullen klanten alle verse groenten en fruit, vers vlees, verse vis en chilled convenience (zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en andere bereide maaltijden en dranken) onmiddellijk bij het binnenkomen van de winkel aantreffen. 

De aankoop van verse producten is één van de voornaamste beweegredenen om boodschappen te doen. “We kiezen er met onze nieuwe winkelinrichting voor om het winkelen nog eenvoudiger te maken voor onze klanten”, zegt Koen Piessens, Managing Director Sales bij Aldi. “Door onmiddellijk vooraan de winkel onze verse groenten en fruit, vers vlees, verse vis en vers bereide gerechten aan te bieden kan de winkelkar meteen gevuld worden met wat bovenaan de boodschappenlijst staat.”

De bake-off-afdeling blijft aanwezig in de eerste gang. De wekelijkse promoties (de Aldi Specials), komen telkens in het midden van iedere gang. De tijdelijke aanbiedingen op woensdag en zaterdag worden analoog aan onze Aldi-folder verdeeld over twee winkelgangen.

Voor nieuwe winkels
Aldi is niet over één nacht ijs gegaan bij het bepalen van de nieuwe winkelinrichting. “We hebben in 5 winkels verspreid over het land een langdurige test laten lopen en die grondig geanalyseerd”, vervolgt Piessens. “De resultaten zijn goed, waardoor we de beslissing genomen hebben hier een vervolg aan te breien bij de opening van nieuwe winkels.” Tegen eind dit jaar zal de teller op zo’n tiental Aldi-winkels staan die ingericht zijn met de nieuwe winkelinrichting. In 2022 staan er reeds 36 nieuwe of vernieuwde winkels op de planning die ook op hun beurt de versmarktbeleving zullen huisvesten.

Publicatiedatum: