Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler in oude kas wacht op woningbouw, maar komt die er wel?

Al zestien jaar lang kijkt de gemeente naar woningbouw op het perceel van een teler in IJsselmuiden. Daarop besloot de teler investeringen uit te stellen in afwachting van de verhuizing van zijn bedrijf, die mogelijk moest worden door de komst van woningbouw.

Nu die er nog steeds niet is, en misschien wel helemaal niet komt, ligt het bedrijf van de teler, die noodgedwongen aan het afbouwen is, 'op zijn gat'. Tot onvrede van diens advocaat die tijdens een raadsvergadering deze week insprak, al helemaal omdat de gemeente niets ziet in schadeloosstelling. 

Archieffoto uit de kas in 2018

In 2018 concludeerde de teler al in gesprek met GroentenNieuws dat de gemeente fouten heeft gemaakt. “Nu wordt er gezegd dat we te klein zijn om te worden uitgekocht en zouden we eerst grond bij moeten kopen, daar glas op zetten om dan alsnog te mogen verhuizen. Onrealistisch, natuurlijk.”

Drie jaar later is de situatie, enkele zittingen verder, nog steeds vrijwel hetzelfde, zo laat de teler aan de redactie weten. Er wordt nog geteeld, maar zicht op een oplossing is er nog niet bepaald.

Lees meer over actuele stand van zaken na de laatste raadszitting in De Stentor.