Teler in oude kas wacht op woningbouw, maar komt die er wel?

Al zestien jaar lang kijkt de gemeente naar woningbouw op het perceel van een teler in IJsselmuiden. Daarop besloot de teler investeringen uit te stellen in afwachting van de verhuizing van zijn bedrijf, die mogelijk moest worden door de komst van woningbouw.

Nu die er nog steeds niet is, en misschien wel helemaal niet komt, ligt het bedrijf van de teler, die noodgedwongen aan het afbouwen is, 'op zijn gat'. Tot onvrede van diens advocaat die tijdens een raadsvergadering deze week insprak, al helemaal omdat de gemeente niets ziet in schadeloosstelling. 

Archieffoto uit de kas in 2018

In 2018 concludeerde de teler al in gesprek met GroentenNieuws dat de gemeente fouten heeft gemaakt. “Nu wordt er gezegd dat we te klein zijn om te worden uitgekocht en zouden we eerst grond bij moeten kopen, daar glas op zetten om dan alsnog te mogen verhuizen. Onrealistisch, natuurlijk.”

Drie jaar later is de situatie, enkele zittingen verder, nog steeds vrijwel hetzelfde, zo laat de teler aan de redactie weten. Er wordt nog geteeld, maar zicht op een oplossing is er nog niet bepaald.

Lees meer over actuele stand van zaken na de laatste raadszitting in De Stentor.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven