Start-up De Clique plaatst 3 paddenstoelen kweekunits

De Clique heeft 3 paddenstoelen kweekunits van paddenstoelenkwekerij rotterzwam geplaatst. De Clique is een start-up uit Utrecht die koffiedik, schillen en etensresten van bedrijven gebruikt als voedingsbodem voor nieuwe producten.

''Op basis van de lessen die wij de afgelopen jaren hebben geleerd, is onze mobiele kweekunit voor paddenstoelen doorontwikkeld. Dat heeft geresulteerd in een klimaatwand die geschikt is om paddenstoelen- en myceliumkweek
mogelijk te maken'', aldus Mark Slegers van rotterzwam.  

Herfst nabootsen
Het kweken van paddenstoelen vraagt specifieke omstandigheden in de kweekruimte. Verse lucht, temperatuur en luchtvochtigheid zijn allemaal belangrijke factoren. Je hebt een ruimte nodig waarin je de herfst kunt nabootsen.

"Wij hebben al onze kennis op het vlak van klimatisering van kweekruimtes samengebracht in een compleet nieuw ontwerp. Het resultaat is een zeer flexibele klimaatwand die in verschillende soorten ruimtes geplaatst kan worden"

Turnkey oplevering
De Clique heeft gekozen voor een turnkey oplevering. Steven Keulemans van de Clique vertelt: "De ruime ervaring van rotterzwam op dit gebied maakt dat wij met vertrouwen drie kweekunits hebben besteld. Er zijn plannen om nog vijf units te bestellen."

rotterzwam kweekt al sinds 2013 paddenstoelen in een stedelijke omgeving. Sinds 2019 staat de kwekerij aan de Schiehaven 26 in Rotterdam. Daar kweken zij in 8 omgebouwde reefer containers paddenstoelen op koffiedik en stro.

Voor meer informatie:
rotterzwam
info@rotterzwam.nl 
www.rotterzwam.nl  

De Clique
info@declique.nl 
www.declique.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven