Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gotham Greens opent eerste kas aan Amerikaanse westkust

Gotham Greens heeft recent het eerste gedeelte van zijn 4 hectare grote kas voor teelt op water nabij de campus van de University of California-Davis in gebruik genomen.

"Californië is het centrum van de Noord-Amerikaanse teelt van bladgroenten, waar watertekorten, bosbranden en andere gevolgen van de klimaatverandering de kritieke land- en tuinbouwbronnen onder druk zetten. Door ons in Californië te vestigen, willen we deel uitmaken van de oplossing van de tuinbouwsector voor de steeds duidelijker zichtbare gevolgen van de klimaatverandering," zegt Viraj Puri, mede-oprichter en CEO van Gotham Greens.

"Onze nieuwste kas in Noord-Californië is strategisch gelegen om retailers en leveranciers van voedingsmiddelen in de hele regio sneller van dienst te zijn en tegelijkertijd kostbare hulpbronnen te behouden, waaronder land en water. We zijn verheugd om onze voetafdruk te blijven uitbreiden, samen te werken met UC Davis en te innoveren met de tuinbouwsector in Californië voor een beter voedselsysteem."

"Onze B Corp certificering (het keurmerk voor telers die naast winst en aandeelhouders ook de mens, het milieu en de maatschappij voorop hebben staan) komt op een cruciaal moment voor Gotham Greens nu we ons 10-jarig bestaan vieren, de opening van onze Californische kas en onze plannen voor toekomstige groei", aldus Jenn Frymark, Chief Greenhouse Officer van Gotham Greens.

Voor meer informatie:
Gotham Greens
info@gothamgreens.com
www.gothamgreens.com

Publicatiedatum: