Besluit over bescherming cannabisfinanciers opnieuw niet genomen in VS

De Secure and Fair Enforcement (SAFE) Banking Act is (opnieuw) uitgesloten van de nieuwe versie van de defensie-wet van het Amerikaanse Congres. 

De SAFE Banking Act zou bescherming moeten bieden aan financiële instellingen die ervoor kiezen om te werken met cannabisgerelateerde bedrijven, wat een oplossing zou bieden voor de vele cannabisbedrijven die gedwongen zijn om te werken met een cash-only model.

Op 23 september 2021 heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de wet voor de vijfde keer aangenomen sinds de invoering ervan in 2013. Tijdens de vergadering van 7 december werd de National Defense Authorization Act (NDAA) echter niet gewijzigd om deze wet op te nemen."Dit besluit schaadt bedrijven"
Na het besluit om de SAFE Banking Act uit te sluiten, sprak Perlmutter zijn teleurstelling uit. "Het opnemen van de SAFE Banking Act in het NDAA-proces heeft geleid tot meer bewustzijn en aandacht voor dit belangrijke probleem. Toch worden er nog steeds mensen gedood en bedrijven beroofd omdat de Senaat geen actie onderneemt. De SAFE Banking Act ligt nu al drie jaar in de Senaat en met de dag wordt hun onwil om dit probleem aan te pakken groter. Dit benadeelt bedrijven, werknemers en gemeenschappen door het hele land."

Hij geeft het echter nog niet op. "Mijn werk aan dit wetsvoorstel is nog lang niet voorbij. Zoals Speaker Pelosi en Senate Majority Leader Schumer weten, ben ik van plan om alle mogelijke wegen te bewandelen om SAFE Banking in de wet opgenomen te krijgen."

Steven Hawkins, CEO van de US Cannabis Council, uitte ook zijn teleurstelling: "We zien elke dag de gevolgen van het gebrek aan toegang tot banken, van de golf van overvallen op dispensaria tot de voortdurende problemen van minderheids- en kleine bedrijfseigenaren om kapitaal te verkrijgen. De SAFE Banking Act zou de noodzakelijke verlichting bieden aan cannabisbedrijven, groot en klein, en bijdragen aan het streven om een einde te maken aan het federale cannabisverbod."


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven