Vertical farm werkt samen met substraatproducent aan indoor oplossing

Growfoam is een samenwerking gestart met Babylon om hun  schuimsubstraat oplossing op de markt te brengen voor indoor micro-farms. In de afgelopen 8 maanden heeft Babylon uitgebreide groeitesten en klantonderzoeken uitgevoerd met het honderd procent biologisch afbreekbare en CO2-neutraal geproduceerde schuimsubstraat. De feedback die daaruit terugkwam was erg positief, zo deelt men nu.

"We zijn er trots op de exclusieve partner van Growfoam te zijn voor kleine teeltbedrijven in Noord-Amerika. Growfoam houdt het gebruiksgemak hoog, terwijl ze tegelijkertijd de hoeveelheid afval verminderen en zorgen voor een nieuw niveau van duurzaamheid in een al bestaand duurzaam systeem," zegt Alexander Olesen, directeur van Babylon.

Niels Steenvoorden, CCO van Growfoam voegt daaraan toe: "We zijn blij met Babylon als partner, die onze visie voor 'groener, veiliger en sneller telen' deelt voor micro-farms. We kijken ernaar uit om met hen en andere grootschalige teeltbedrijven in de VS samen te werken." Hij benadrukt dat het substraat van Growfoam geschikt is, of kan worden aangepast voor Controlled Environment Agriculture op industriële schaal.

"Growfoam biedt een medium voor zowel de kiem- als de groeifase. Het is composteerbaar op locatie, waardoor de wortels niet uit het groeimedium hoeven te worden gehaald. Beide zijn biologisch afbreekbaar en worden omgezet in water en CO2 na de afbraak. Growfoam bevat geen microplastic of PFAS."

Volgens Growfoam levert het product meerdere voordelen. Allereerst is er minder risico op schadelijke plantziektes of menselijke pathogenen met het schone substraat. Ook zijn de onderhoudskosten lager en is de micro-omgeving van het water stabieler. De productie en logistiek kan beter worden voorspeld en er zijn geen problemen met afval.

Voor meer informatie:
Alexander Olesen
Babylon Micro-Farms
3409 Carlton St, Richmond
VA 23230, VS
alexander@babylonmicrofarms.com
www.babylonmicrofarms.comNiels Steenvoorden
Growfoam
info@growfoam.ag 
www.growfoam.ag 

 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven