Lab Axia geautoriseerd voor zaadkwaliteitsonderzoek

Axia Vegetable Seeds is toegetreden tot Naktuinbouw Authorized Laboratories (NAL). Onlangs heeft het veredelingsbedrijf autorisatie ontvangen voor haar phytopathologielab. De scope is 'sampling and seed health testing of vegetable seeds'.

Dit betekent dat de ziektetoetsen die Axia intern uitvoert in eigen lab door Naktuinbouw geautoriseerd zijn. Ofwel: de protocollen die men in het lab gebruikt zijn door Naktuinbouw goedgekeurd en uitslagen worden geaccepteerd.

Bij het bedrijf spreken ze van 'een mooie stap voorwaarts in de visie om klanten niet alleen van de allerbeste rassen te voorzien maar tevens ervoor zorg te dragen dat deze zaden vrij zijn van pathogenen.' 

Zaadkwaliteit
NAL is een systeem dat bedrijfslaboratoria autoriseert voor zaadkwaliteitsonderzoek. Het systeem zorgt ervoor dat een laboratorium van een zaadbedrijf de gewenste betrouwbaarheid heeft en houdt. 

Het is een vereiste in aansprakelijkheidskwesties dat een laboratorium voor zaadkwaliteit goed werkt. NAL houdt rekening met alle kritische onderdelen van het kwaliteitsonderzoek van zaden: de bemonstering voorafgaand aan het onderzoek, het kwaliteitssysteem van het laboratorium, de deskundigheid van de analisten, de protocollen en de afgifte van de resultaten via NAL-bedrijfsattesten.

NAL-autorisatie is mogelijk voor elk type zaadkwaliteitonderzoek: kiemkracht, vochtgehalte, zuiverheid, de bepaling 'bruikbare planten' in grond, gezondheidsonderzoek, rasechtheid- en raszuiverheidbepalingen, et cetera.

De lijst met alle NAL-bedrijven is hier in te zien. 

Voor meer informatie:
Axia Vegetable Seeds
info@axiaseeds.com
www.axiaseeds.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven