"Wordt Duitsland de trendsetter voor de Europese distributie van cannabis?"

Er is weer bijna een jaar voorbij, met vele, globale uitdagingen op het gebied van de volksgezondheid en de economie. Nu het einde van het jaar in zicht is, kijkt iedereen uit naar een nieuwe start. En na twee jaar van onzekerheid is de vraag: Hoe zal het volgend jaar zijn?

Wat de cannabisindustrie betreft, deelt Kyle Detwiler, CEO van Clever Leaves, enkele inzichten en voorspellingen over 2022. Als multinationaal cannabisbedrijf, met activiteiten en investeringen in de VS, Canada, Colombia, Duitsland en Portugal, kan Detwiler een globaal vooruitzicht geven.

"Toegang tot Duitsland is het cruciale punt"
Volgens Detwiler zou iedereen Duitsland in de gaten moeten houden om te zien hoe de potentiële legalisering zich daar ontvouwt. "Voor cannabisbedrijven die de Europese markt willen aanboren, is toegang tot de aanstaande Duitse markt het cruciale punt. Exploitanten houden in de gaten hoe cannabis zal worden gedistribueerd; zal Duitsland het model van Canada of de VS volgen en kiezen voor verkooppunten, waardoor de legale markt het zal moeten opnemen tegen de zwarte markt, of zullen ze kiezen voor een apotheekdistributiemodel om de bestaande medische markt te benutten? Welke kwaliteitsnormen zullen er zijn en zal dat ons voordelen bieden?"

Voor nieuwe marktdeelnemers: Brazilië
Detwiler legt ook uit dat de Braziliaanse markt voor sommige bedrijven ook een interessante optie kan zijn. "Start-ups met een DEA-licentie in de VS kunnen farmaceutische markten zoals Brazilië aanboren. Brazilië pakte de legalisering voortvarend aan, maar koos voor een farmaceutische aanpak. Met een aantal producten die door strenge ANVISA-regelgevingsprocessen komen en een markt van meer dan 210 miljoen mensen, zou de invoer naar deze exploitanten de Amerikaanse federaal-legale cannabissector vorm kunnen geven."

Australië als voorbeeld
"Australië kan een omslagpunt bereiken. Met tekorten aan product in eigen land, maar met een groeiende importmarkt, kan Australië als voorbeeld dienen van een goed uitgebalanceerd systeem dat kwaliteit benadrukt en toch een binnenlandse sector bevordert," zegt Detwiler.

Hoe zit het met Clever Leaves zelf?
En wat zit er in de pijplijn voor Detwiler's eigen bedrijf? "Tegen 2022 zullen bedrijven met producten van farmaceutische kwaliteit, een grote capaciteit, een goede kostenpositie en expertise op het gebied van regelgeving het goed doen. Veel operationele en regelgevende processen duren veel langer dan verwacht, maar als we eindelijk het merendeel van onze commerciële initiatieven kunnen activeren, zullen we ongetwijfeld tot de weinige bedrijven behoren die grote internationale inkomsten kunnen genereren (bijv. in Canada en de VS). In 2022 zal alles wat we eerder hebben opgebouwd rendement gaan opleveren en zullen we de eerste zendingen voorbijstreven. Dan kunnen we echt laten zien van hoe een van de grootste cannabis-producenten ter wereld kan opereren."

Voor meer informatie:
Clever Leaves
info@cleverleaves.com   
www.cleverleaves.com      


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven