Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprika's oogsten met een robot

Een drietal onderzoekers aan de universiteit van Zagreb werpt licht op een robot voor het oogsten van paprika's in een gestructureerde robotkasomgeving. Een commercieel verkrijgbare robot is uitgerust met een RGB-D camera die gebruikt wordt om een juiste houding te detecteren voor het vastpakken en oogsten van paprika's.

Het systeem is getraind door middel van transfer learning op een synthetische dataset gemaakt met een 3D modelleersoftware, Blender. De hiermee verkregen data worden gebruikt om de positie van de paprika te detecteren via de aanpassing van het geometrische model, dat wordt gebruikt om de beweging van de robot te monitoren.

De drie onderzoekers hebben de resultaten gerapporteerd van een reeks experimenten die zijn uitgevoerd om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de detectie te testen, evenals het succespercentage van de oogstprocedure.

Lees het volledige onderzoek op www.researchgate.net.

Polić, Marsela & Tabak, Jelena & Orsag, Matko. (2021). Pepper to fall: a perception method for sweet pepper robotic harvesting. Intelligent Service Robotics. 10.1007/s11370-021-00401-7.

Publicatiedatum: