Besturingssystemen geïnstalleerd in kassen van twee Britse universiteiten

Tomtech, een Brits bedrijf dat complete besturingssystemen voor kassen ontwikkelt, heeft onlangs haar T100 besturingssysteem laten installeren in kassen van zowel Sussex University als University College London.

De kas van Sussex University, gelegen aan de zuidkust in Brighton, wordt door studenten gebruikt om gecontroleerde experimenten met gewasteelt uit te voeren. De kas van het University College London bevindt zich op het dak van hun Darwin-gebouw in het centrum van Londen en wordt ook gebruikt om gewasteelt te bestuderen in een uiterst nauwkeurige en gecontroleerde omgeving.

In beide universitaire kassen wordt een verscheidenheid aan planten geteeld en het University College London experimenteert ook met algen in hun op maat gemaakte algenkweekbak. Vanwege hun uiteenlopende tuinbouwbehoeften hadden de universiteiten een regelsysteem nodig dat factoren als licht, vochtigheid en temperatuur kan meten.

Luke Smith van Bridge Greenhouses hield toezicht op het installatieproces voor beide universiteiten. Ook University College London moest enigszins worden aangepast vanwege de op maat gemaakte kasstructuur. Luke legt uit: "Het gebogen koepeldak van de kas van University College London maakte de installatie van hun besturingssysteem iets unieker dan bij ons gebruikelijk is. "Het T100-besturingssysteem van Tomtech was echter meer dan opgewassen tegen de uitdaging, met als enige aanpassing een koelsysteem in de kas omdat de op maat gemaakte constructie de dakventilatie minder efficiënt maakte."

Krzysztof Hernik van Tomtech UK: "Ons T100 besturingssysteem wordt gebruikt om studenten te helpen hun tuinbouwkennis te vergroten bij enkele van de beste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk. Onze T100 bestuurt en bewaakt een reeks metingen, waaronder temperaturen, vochtigheid, licht, CO2 en nog veel meer. Het systeem kan ook in hoge mate worden gelokaliseerd om de perfecte teeltomstandigheden te bieden voor verschillende gewassen, dus het is een ideaal hulpmiddel voor gebruik in het onderwijssysteem."

Voor meer informatie:
Tomtech
www.tomtech.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven