Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Steeds meer aandacht voor een alternatief op gas"

Sinds het begin van dit jaar ziet men bij TK-Topboiler een groeiende vraag naar een alternatief op gasgestookte ketels, en dan met name de e-boiler. De techniek bestaat al even, maar door de grote initiƫle investering en de prijs van elektriciteit was dit lang geen optie. Tom van Reeven: "Nu zien we steeds meer draagvlak ontstaan vanwege de hoge gasprijzen en het oog op de toekomst."

Bij de e-boiler wordt een bundel van elektrodes de ketel ingeschoven waar normaal de vuurgang zou zitten. Door bepaalde technieken in de ketel en het uitblijven van schoorsteenverlies is het rendement van deze ketel bijna 100%. "Input=output. Daarnaast is het vermogen soms wel van 1% tot 100% regelbaar."

De techniek kan ook worden toegepast op hybride ketels in combinatie met een gas- of waterstofbrander.

Vermogen afnemen kan op bepaalde momenten aantrekkelijk zijn vanwege de vergoedingen op het actief ondersteunen van balans in het net. "Op momenten dat er meer aanbod is dan vraag, kan de ketel de warmtebuffer aanvullen voor gebruik op een ander moment, tegen een zeer aantrekkelijk tarief."

Op dit moment zijn de investeringen nog steeds erg hoog in vergelijking met traditionele ketels, weet Tom. "Wanneer deze technieken echter vaker worden toegepast kunnen de productieprocessen worden geoptimaliseerd en de kosten gedrukt."

Voor meer informatie:
Tom van Reeven
TK-Topboiler

tom@tk-topboiler.com  
www.tk-topboiler.com 

Publicatiedatum: