JEM Farms en Ecoation

De 'knapste koppen van het land' komen straks samen in R&D-centrum Horteca

Ecoation en JEM Farms gaan samen een nieuw Noord-Amerikaans Horticultural Technology Center & Academy te bouwen: Horteca. De 0,8 ha grote demonstratie- en R&D-faciliteit bevindt zich in Ruthven, Ontario, in het hart van de grootste cluster kassen in Noord-Amerika.

In het centrum is demonstratie van bestaande technologieën in de markt mogelijk en er zullen ook toekomstige platforms worden ontwikkeld die automatisering, tekort aan arbeidskrachten, kwaliteitsbeheer en residuvrije teelt aanpakken. Het R&D-team van Ecoation zal vanuit Horteca opereren en leiding geven aan gezamenlijke ontwikkelingen tussen JEM Farms, het Ecoation-team en diverse academische instellingen en organisaties.

Saber Miresmailli, oprichter en CEO van Ecoation. "Het unieke voordeel van Horteca is de diepgaande praktische en commerciële kennis van de oprichters en hun bewezen track record van met voedselteelt op schaal," zegt Saber Miresmailli, oprichter en CEO van Ecoation.

"Horteca is gebouwd om die mogelijkheid te bieden," aldus Paul J. Mastronardi, directeur van JEM Farms. "Het centrum en de academie zullen kennis en knowhow genereren, samen met technologieplatforms die de besluitvorming positief kunnen verbeteren en belangrijke problemen in de toekomst kunnen aanpakken."

JEM Farms heeft het Ecoation-platform de afgelopen twee jaar getest op haar teeltbedrijven. "We waren een van de eerste gebruikers van de technologie en we zijn zeer tevreden met de prestaties van het platform, maar vooral met het team van Ecoation, dat betrokken is en bereid is met ons samen te werken om echte problemen in onze bedrijfsvoering op te lossen," zegt Blake Fischer, hoofdkweker van JEM Farms.

"Canada heeft veel technologieën en oplossingen die een positieve invloed hebben op het leven van miljoenen mensen in de wereld geïntroduceerd. De knapste koppen van het land komen samen in Horteca om nog een groot probleem op te lossen dat de hele mensheid beïnvloedt: schone, duurzame en voedzame voedingsteelt," besluit Miresmailli.

Voor meer informatie:
Ecoation
info@ecoation.com 
www.ecoation.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven