Inzenders groente en fruit specialties gevraagd voor kas Floriade

Het kascomplex The Green House is volgend jaar tijdens Floriade Expo 2022 de plek waar de Nederlandse glastuinbouw zich in de breedste zin van het woord presenteert. Het basisassortiment is dankzij deelname van diverse partijen al present, maar er is nog plaats voor bedrijven uit de keten met de meer speciale, onderscheidende groenten en fruit uit de voedingstuinbouw. 

De kas van 1 hectare groot bestaat uit verschillende onderdelen. In de Belevingskas kunnen bezoekers zich verwonderen over de aantrekkelijkheid en variatie van bloemen, planten, groenten en fruit. In het teeltgedeelte van de kas, het High Tech Greenhouse, zien bezoekers aan de hand van de vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium hoe innovatieve, circulaire en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen zoals een gerobotiseerde vertical farm, drones en andersoortige robots.


Voortgang bouw The Green House oktober 2021

Oproep voor deelnemers Groenten en Fruit voor de Belevingskas
The Green House biedt tal van mogelijkheden voor bedrijven uit de AGF-sector. De Belevingskas heeft een uitgebreid programma met permanente en wisselende tentoonstellingen. Iedere week staat een ander product centraal. Er vinden met de seizoenen mee proeverijen plaats, kookwedstrijden met leerling-koks en kookdemonstraties. Het is voor deelnemende partijen ook mogelijk om met een eigen kok demonstraties te geven. Er worden productcompetities gehouden, zoals ‘de Lekkerste Tomaat van Nederland’. Hiervoor wordt een vakjury en een publieksjury samengesteld.

Veel veredelingsbedrijven, telersverenigingen en afzetorganisaties nemen al deel aan de productpresentaties in de Belevingskas. Het basisassortiment is daarmee aanwezig in de kas, maar er is nog plaats voor bedrijven uit de keten met de meer speciale, onderscheidende groenten en fruit uit de voedingstuinbouw. Zij worden van harte uitgenodigd zich aan te melden.

Testen van innovaties en productintroducties
The Green House biedt ook een podium voor partijen om innovaties te testen en nieuwe producten te introduceren bij een groot publiek. In het restaurant worden grotendeels vegetarische gerechten geserveerd, waarbij er zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van de producten van de deelnemers. “In deze kas willen we de bezoekers laten ervaren welke variatie aan mooie groente, fruit, aardappels en paddenstoelen er zijn, hoe deze smaken en wat maakt dat groente en fruit goed zijn voor je lijf en geest. Kortom wat de betekenis is van deze producten voor een gezonde leefstijl”, aldus Maurice Wubben, kasmanager Floriade Expo 2022.

Geïnteresseerde partijen voor deelname in The Green House nemen contact met: Maurice Wubben, Kasmanager Floriade Expo 2022 op maurice.wubben@floriade.com  of via +31 (0)6 46620320

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 wordt van 14 april tot en met 9 oktober 2022 gehouden in Almere.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven