Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"AGF langer houdbaar dankzij natuurlijke chemische stof"

Onderzoekers van de universiteit van Guelph in Canada hebben ontdekt dat hexanal (een stof die van nature door groenten en fruit wordt aangemaakt) mogelijk bruikbaar is om de houdbaarheid van AGF te verlengen. Planten produceren hexanal als afweer tegen ziekten en plagen en om de aanmaak van het enzym fosfolipase D, waardoor groenten en fruit bederven, te vertragen.  

De onderzoekers schreven het volgende in hun artikel: "Fruit dat na de oogst in hexanal wordt gedompeld, blijft gemiddeld drie tot vier weken langer vers. Dit betekent dat het fruit aan de boom kan rijpen en zijn bestemming na de pluk in betere conditie zal bereiken. Deze oplossing zal er tevens aan bijdragen dat minder fruit hoeft te worden weggegooid, omdat het niet meer eetbaar of verhandelbaar is."

"We stelden daarnaast vast dat de toepassing van hexanal potentie biedt voor het transport van fruitsoorten die voorheen te delicaat waren om over grote afstanden te worden vervoerd." Ondanks de 'kunstmatige' klank van de naam is hexanal een natuurlijke stof, die veilig geconsumeerd kan worden. Bovendien is het relatief voordelig en kan de productie ervan eenvoudig worden opgeschaald. 

Er is meer onderzoek nodig voor de toepassing van hexanal daadwerkelijk kan worden geïmplementeerd.

Bron: zmescience.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven