Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelaar geeft update over rasontwikkelingen ToBRFV

In oktober 2020 maakte Enza Zaden bekend een gen te hebben ontdekt dat hoge resistentie tegen ToBRFV biedt. Het is volgens het veredelingsbedrijf de enige echte oplossing om het verwoestende tomatenvirus te verslaan.

Vlug even doorspoelen naar vandaag, een jaar later: wat is er het afgelopen jaar gebeurd? Waar zijn we nu? En wat staat er ons te wachten?

Martijn van Stee, Crop Breeding Manager Tomato, vertelt hoe het proces om hoogresistente rassen te creëren in zijn werk gaat: "Sinds we het ToBRFV hoge-resistentiegen ontdekten, hebben we hard gewerkt om het in onze elite ouderlijnen te introduceren. Op dit moment hebben we al hoogwaardige ouderlijnen met de ToBRFV-resistentie. Dit helpt ons om hoogresistente tomatenrassen te maken."

Bekijk hier de video.

Belang van hoge weerstand tegen ToBRFV
Het gen dat Enza Zaden heeft ontdekt, zorgt voor een hoge resistentie tegen ToBRFV. Kees legt het belang van een hoge weerstand uit. "Bij een hoge resistentie heb je uiteindelijk geen enkel probleem, omdat er geen virus in de plant of de vrucht zit. Zo houd je je grond, je water, alles schoon."

What’s next? 
"Het uitroeien van het virus blijft onze topprioriteit. Dit kunnen we alleen bereiken samen met de telers en de hele AGF-sector. Onze veredelaars zijn druk bezig met het maken van meer elite ouderlijnen en meer rassen met resistentie. De oplossing ligt om de hoek", besluit Martijn.

Voor meer informatie:
Publicatiedatum: