Daniel Horn, Link Frischgemüse und Topfkräuter:

"We bieden nu zo'n 85 soorten kruiden uit eigen kweek in pot aan"

Het Duitse groenteseizoen loopt nu langzaamaan ten einde. Ook bij de in Karlsruhe gevestigde groothandel Link Frischgemüse und Topfkräuter raken spinazie, bonen, tomaten van eigen bodem op. Maar met kruiden in potten uit de eigen kwekerij heeft het familiebedrijf een stabiele en vooral constante marktniche gevonden, vertelt verkoper Daniel Horn.

Wat begon als een aanvullende productlijn is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd kruidenassortiment. Horn: "Wij bieden nu ongeveer 85 soorten kruiden in pot aan, uit eigen kweek, waarvan een aanzienlijk deel 12 maanden per jaar verkrijgbaar is. Basilicum - een zeer gevoelige plant wat de teelt betreft - kunnen wij dankzij warmtelampen het hele jaar door aanbieden."

Daniel Horn werkt op de afdeling verkoop van Link op de groothandelsmarkt in Karlsruhe.

Toenemende belangstelling dankzij kookprogramma's
Naast de in de handel verkrijgbare kruidensoorten genieten volgens Horn ook ongebruikelijke en tot voor kort onbekende kruiden een toenemende populariteit bij de consument. "De kookprogramma's op televisie hebben dit ongetwijfeld gestimuleerd. Als gevolg daarvan vinden nu ook citroenkruid en bloedzuring gretig aftrek bij de consument," zegt Horn.

Dankzij goede netwerken in de groothandel en de retail is de afzet van kruiden in potten zelfs tijdens de coronacrisis grotendeels stabiel gebleven. "Op het moment van de eerste lockdowns zagen we een lichte verkoopstijging, maar intussen is het marktaandeel terug op het gebruikelijke niveau. Het voordeel is dat er het hele jaar door vraag is naar onze kruiden in pot, vooral in de regionale winkels."

Jonge planten uit eigen kweek worden verkocht aan regionale tuinders. In de winter worden alleen jonge veldslaplanten in de handel gebracht.

Tekort aan plastic potten
Wat de teelt betreft is er wel een probleem door een tekort aan plastic, ten gevolge van corona. "Het is steeds moeilijker om nieuwe potten voor onze kruiden te krijgen. We hebben potten van karton geprobeerd, maar dat bleek geen goed alternatief."

Voor meer informatie:
Link Frischgemüse und Topfkräuter GmbH
Steiermärker Str. 14
Karlsruhe - Durlach, Duitsland
+49 0721 46 72 67 95
postweiler-link@gmx.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven