Eerste afzet van houdbaarheidsverlengende behandeling voor paprika's

Save Foods, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen en verkopen van milieuvriendelijke producten die speciaal zijn ontworpen om de houdbaarheid van verse groenten en fruit te verlengen en de voedselveiligheid te waarborgen, heeft de eerste commerciële afzet aangekondigd van zijn PeroSTAR-product aan twee van paprikaverpakkingsbedrijven in de Israëlische Arava-regio.

Na hun positieve ervaring met de behandeling van Save Foods besloten de verpakkingsbedrijven het product volledig te integreren in hun behandelingsproces om de optimale kwaliteit en houdbaarheid van hun paprika's te garanderen.

De Arava-regio levert ongeveer 60% van alle verse groenten die Israël exporteert en paprika's zijn het belangrijkste gewas, dat grotendeels wordt afgezet aan Rusland, Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Deze eerste commerciële afzet van het bedrijf voor de behandeling van paprika's in Israël komt na de recente goedkeuring door het California Department of Pesticide Regulation (CDPR). Die CDPR-goedkeuring geldt voor paprika's, een gewas met een waarde van
€ 423 mln in de Verenigde Staten, waarbij Californië goed is voor bijna 50% van de paprika's die voor die markt worden geteeld.

Dan Sztybel van Save Foods, de Israëlische dochteronderneming van het bedrijf, zei over de aankondiging: "We zijn verheugd over de eerste grootschalige commerciële implementatie van ons product voor de paprika-markt, vooral hier in het hart van Israëls bloeiende tuinbouwsector. Wij geloven dat het gebruik van Save Foods' behandeling de Arava-verpakkingsbedrijven zal helpen producten van de hoogste kwaliteit te exporteren zonder gewasbeschermings-middelen of een spoor van gevaarlijke residuen."

Voor meer informatie: IR@savefoods.co


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven