Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Ontwikkelingen bij failliet Limburgs geothermieproject

De curator van het failliete geothermieproject Californië Lipzig Gielen (CLG) in Horst heeft niet tijdig gereageerd op een last onder dwangsom die hem was opgelegd door het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Hierdoor geeft het SodM nu opdracht voor het verwijderen van de afvalstoffen, zo heeft de toezichthouder bekendgemaakt.

SodM zal de kosten van het afvoeren op wie verantwoordelijk is gaan verhalen. Als dat niet zou lukken, komen deze kosten voor rekening van het Rijk. 

In mei dit jaar liet de curator, toen bekend werd dat er een last onder dwangsom was opgelegd, al weten dat het de curator simpelweg aan geld uit de boedel ontbreekt om een bassin met testwater af te laten voeren. Hij verwachtte destijds in goed overleg met het SodM tot een oplossing te komen en dat de kosten uiteindelijk voor rekening van het SodM zouden komen. 

De kosten van het behandelen en afvoeren van het slib en afvalwater zijn begroot op circa € 700.000,- exclusief btw. De werkzaamheden zullen begin december 2021 starten met het inrichten van het werkterrein en zullen naar verwachting doorlopen tot medio februari 2022. 

De curator liet in mei ook weten dat er zich een potentiële koper had gemeld voor het project. Uit een recent faillissementsverslag valt op te maken verkoop nog steeds een mogelijkheid is. In het verslag spreekt de curator van 'enkele nieuwe ontwikkelingen' die zich hebben voorgedaan in het verkooptraject en het feit dat 'er desondanks gestreefd wordt naar de verkoop van de activa'. De curator verwacht 'dit traject op korte termijn te kunnen afronden.' 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven