Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Back to the future met terracultuur

"Met behulp van ons eigen hoogtechnologisch tuinbouwmodel telen we voedzame groenten en fruit in een insectenvrije omgeving en in een verbeterde bodem. We hebben "terracultuur" ontwikkeld om onze biologische teelt nog succesvoller te maken", zegt Ray Urrutia, voorzitter en CEO van Terra Firma Foods.

Terra Firm Foods heeft een 'back to the future'-teeltaanpak ontwikkeld die geavanceerde technologieën in een gecontroleerde omgeving combineert met voedselrijke grond. Het bedrijf wil op 1.000 m² vertical farms bouwen om bladgroenten en kruiden te telen.


Ray Urrutia

Deze vertical farms kunnen gemakkelijk 500 kweekrekken herbergen en bijvoorbeeld 600.000 kilo spinazie per jaar produceren. De oogst kan worden vermenigvuldigd door simpelweg niveaus aan het teeltsysteem toe te voegen. Hoewel Terra Firma Foods momenteel gevestigd is in de VS, wil het bedrijf over de hele wereld haar "terracultuur"-model introduceren om jaarrond biologisch voedsel te telen, lokale banen te scheppen en de ecologische voetafdruk van voedsel te verkleinen.

"Met faciliteiten van 1.000 m² kunnen we voldoen aan veel behoeften in de biologische sector. We willen banen creëren, maar we moeten een juist evenwicht vinden met robotica, aangezien grote supermarktketens zoals Kroger bepaalde eisen stellen aan automatisering. Toch wordt dit niet voor elke locatie een vereiste, dus er kunnen verschillende doelen gesteld worden bij het scheppen van banen", legt Ray uit.


Er wordt gewerkt aan een nieuwe vertical farm

De teeltsystemen van Terra Firma Foods bestaan uit 1,5 meter hoge stellingen met 2,4x3,6 m kweekplaten. De uiteindelijke hoogte van het systeem is geheel afhankelijk van de plafondhoogte. De systemen zijn momenteel ontworpen met het oog op bladgroenten en kruiden, maar met enige aanpassingen kunnen er ook zachtfruit en grotere gewassen worden geteeld.

Exponentiële groei verwacht
Omdat Terra Firma Foods zag dat er een mismatch bestond tussen vraag en aanbod van biologisch voedsel in de VS, heeft het als doel om vertical farms te bouwen op maximaal 30-60 minuten afstand van de markten. Om te beginnen wil het biologisch voedsel leveren aan restaurants en kleinere supermarkten. Het bedrijf verwacht in de komende 5 à 10 jaar exponentieel te groeien, vertical farms buiten de VS te bouwen en de focus terug te brengen naar smaakvolle, voedzame producten.

Volgens Terra Firma Foods is de ontwikkelde technologie vooral interessant voor 1. supermarkten die hun eigen merkproducten willen telen/verkopen, 2. militaire eenheden die gezond voedsel willen aanbieden aan hun troepen en doneren aan landen in nood, 3. restaurants en eetgelegenheden die hun eigen producten willen telen, 4. scholen die les willen geven over onder meer gezond eten, ondernemerschap en duurzaamheid, 5. telers die willen overstappen van hydrocultuur naar "terracultuur", en 6. internationale markten.

Voor meer informatie:
Ray Urrutia (oprichter en CEO)
Terra Firma Foods
ray@terrafirmafoods.world

Publicatiedatum: